14 lucruri mai puțin cunoscute despre mine

Astăzi răspund la provocarea Alexandrei de a povesti pe blog cel puțin 5 lucruri mai puțin cunoscute despre mine. Mărturisesc că leapșa mi s-a părut interesantă și mi-a făcut mare plăcere să scotocesc în dulapul cu amintiri pentru a le găsi pe cele pe care nu am apucat să le împărtășesc cu voi până acum. Nu știu dacă v-ați dat seama, dar sunt o fire destul de rezervată așa că pentru mine acest articol a fost într-adevăr o provocare.  Să nu mai zăbovim cu introducerea, ci să trecem la fapte :

1.Sufăr de miopie. Din liceu. Poate ați observat că și în poza de la profil port ochelari. Acum vă spun că nu văd foarte bine la distanță (am dioptrii încă mici -1 și 1,5 pentru că i-am purtat conștiincioasă aproape permanent- bine, nu ;i la evenimente sau fotografii).

2.Am practicat karate, timp de un an în clasa a șasea. Și a fost o experiență extrem de frumoasă și interesantă, însă am fost nevoită să renunț pentru că orarul de la școală  nu îmi mai permitea să ajung și la orele de karate.

3.Am iubit lectura și cărțile au fost cel mai bun prieten al meu în generală și în liceu. Așa cum vă spuneam și la începutul articolului, am un temperament mai degrabă melancolic, iar cărțile au fost pentru mulți ani refugiul meu cel mai sigur  (de la romane de aventură, la romane de dragoste sau chiar de război).

4.Prima interacțiune cu soțul meu- i-am lăsat un comentariu la un articol pe blog. (blogul lui de atunci). Da, acum vreo 9 ani, soțul meu scria pe un blog alături de un prieten (care se întâmpla să fie și colegul meu de clasă- acțiunea se petrece în timpul liceului).  La insistențele colegului intru pe blog să îi sprijin cu feedback. D. îmi răspunde și apoi mutăm conversația pe messenger. După vreo  6 ani, ne căsătorim 🙂

5.Am făcut naveta din clasa a-5-a. Mai întâi în orășelul apropiat, apoi în Ploiești (da, sunt din Prahova). A fost o experiență din care am învățat o grămadă despre oameni dar  acum mi se pare și extrem de obositoare (la final de liceu trebuia să mă trezesc la 5.00 pentru a ajunge la cursurile care începeau la 07.15).

6.Am absolvit o clasă de filologie intensiv franceză. Toată generala am iubit franceza și alegerea acestui profil mi s-a părut pasul firesc. A fost greu, dar am și învățat destul de multe.

7.Nu îmi place sportul (în afară de mersul pe jos). Încă am schele de la probe gen sărit la capră sau ladă- odată știu că am reușit performanță să aterizez în cap (din fericire pe saltea :)))

8.Și eu și micul P suntem aceeași zodie – Pești. Și da, iubim apa și bălăceala.

9.Ador pisicile. Acasă, am avut pisică din clasa I, și părinții mei încă au un motan și în prezent. Eu..aștept ziua în care spațiul o să ne permită să avem o minunăție torcătoare…

pisica

10.Sunt reticentă la mâncăruri noi.În schimb, ador varza sub orice formă: crudă, călită, în sarmale, în salată.

11.Am avut mereu o memorie bună și primeam rolurile cele mai lungi la serbări. Și pot spune că, dată fiind plăcerea mea pentru recitat, acest gen de festivități erau momentul meu preferat din întreg anul școlar.

12.Să fiu mamă pentru micul P . este un provocare o continuă. Pentru că în fiecare zi învăț lucruri despre mine, despre neputințele și frustrările mele, despre conflictele nerezolvate și încerc pe cât posibil să fac pace cu mine însămi, să mă cunosc, să mă înțeleg. Să devin un om mai echilibrat și o mamă mai bună.

13.Sunt perfecționistă, dar mă tratez. Știu că unora li se pare o calitate dar eu simt că de multe ori această goană după perfect îmi fură din bucuria momentului. Și îmi lasă mereu o umbră de tristețe sau de frustrare în suflet indiferent  ce spun ceilalți. De aceea fac eforturi să învăț să accept că viața poate fi minunată așa imperfectă cum e ea.

14.Gătesc pentru a supraviețui, nu pentru că îmi place în mod special.  De aceea nici nu am publicat până acum vreo rețetă pe blog. Gătesc aproape zilnic (pentru că micul P. e destul de pretențios la acest capitol) însă nu pot spune că o fac din pasiune ci mai mult din pură necesitate.

Acestea sunt lucrurile care mi-au venit în minte, dacă o să îmi mai amintesc și altele promit să mai fac un articol pe viitor.

Mi-ar plăcea să aflu și care sunt cele mai importante lucruri mai puțin cunoscute despre voi. Elena, Georgiana, Natalia, Raluca, acceptați provocarea?

Fotografii: arhiva personală

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

5 thoughts on “14 lucruri mai puțin cunoscute despre mine

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: