15 cursuri online gratuite pentru asistenții sociali

Mai demult, am întrebat membrii grupul Asistent social în România ce părere au despre cursurile online destinate asistenților sociali. Așa cum intuiam deja, marea majoritate a fost de acord că sunt extrem de utile.

 

Nu mai vorbesc că la noi în țară, ar putea fi o soluție pentru asigurarea formării continue care duce lipsă acută de cursuri de formare. Însă până se conturează ceva și la noi, zic să să ne inspirăm de la ce au realizat deja profesioniștii din alte țări.

 

Așa că azi vin  vești foarte bune- am reușit să pun laolaltă primele cursuri online pentru asistenții sociali. Spun primele, pentru că din fericire, am găsit mai multe platforme care oferă astfel de materiale gratuite. De aceea, m-am hotărât, ca în fiecare lună să vă prezint o astfel de resursă și cursurile aferente pe care le puteți accesa (nu de alta, dar fiecare platformă are o ofertă destul de bogată de cursuri în domeniul social și era păcat să nu le prezint mai în detaliu).

 

 

 

Cursuri online gratuite pentru asistenții sociali

The Open University este o universitate din UK- Marea Britanie. Iar OpenLearn este o platformă de învățare gratuită, oferită de Universitatea Open ca parte a angajamentului său Royal Charter de a sprijini bunăstarea comunității. Ca să vă dați seama de seriozitatea acestei platforme, vă spun doar că a depășit peste 6 milioane de cursanți pe an.

 

Pentru că nu a fost muncă ușoară să stau să caut toate aceste resurse, apoi să le sortez și să le aleg doar pe cele din domeniul social, să mai și traduc pe alocuri, să editez și așa mai departe,  am decis că materialul:  15 cursuri online pentru asistenții sociali va fi disponibil doar cititorilor abonați la newsletter.

Dacă sunteți deja abonați, verificați-vă mailul. Newsletter-ul de azi: Noutățile Unicornului Albastru în luna septembrie plus un cadou include și link-ul pentru a descărca acest pdf.

 

 

 

Ce fel de cursuri include acest material?

Printre cursurile care se regăsesc în acest pdf, se numără:

  • Children and violence:  An introductory, international and interdisciplinary approach
  • Applying social work skills in practice
  •  Homelessness and need
  • Supporting and developing resilience in social work
  • Precum și câteva cursuri introductive despre modul în care se practică asistența socială în UK (foarte utile dacă vă gândiți să practicați această profesie în Marea Britanie).

 

 

 

Cum vă puteți abona pentru a accesa/ descărca/printa acest ghid?

 

Mai  jos  este link-ul la care vă puteți abona:

https://mailchi.mp/e4e3b078887e/unicornulalbastru

 

 

De ce să vă abonați la newsletter?

Pentru că așa ajung mai repede și mai ușor la voi, dragi colegi și cititori 🙂

Pentru că vreau să răsplătesc cititorii fideli și pentru că urmează și alte surprize pentru cei care îmi sunt alături.

Pentru că uneori e greu să fac toată munca asta voluntară și această formă de implicare din partea voastră îmi arată că nu scriu în zadar.

 

 

Promit să nu vă trimit mai mult de 2 e-mailuri pe lună în care să vă pun la curent cu ce am mai scris nou pe blog , să vă povestesc despre ce resurse am găsit sau am realizat ori ce articole faine am citit și vreau să vi le recomand.

 

 

După ce confirmați pe mail abonarea, veți primi automat link-ul cu cele 3 PDF-uri :

  • 25 de studii recente în asistență socială
  • 10 activități cu copii
  • 15 cursuri online destinate asistenților sociali

 

(Pentru orice nelămuriri, sugestii, recomandări îmi puteți scrie oricând la : craciunlauramaria@gmail.com).

 

 

Vă aștept cu impresii 🙂

2 thoughts on “15 cursuri online gratuite pentru asistenții sociali

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: