4 seriale faine mai puțin cunoscute

De ceva timp nu am mai scris niciun articol din categoria: “După ce adorm copiii”.  Ei bine, asta nu înseamnă că am renunțat la seriale. Nu, sunt încă destul de mare amatoare, în ciuda deziluziilor temporare. Așa că azi, vă împărtășesc ultimele mele descoperiri în materie.

 

1. Ekaterina

ekaterina

Sursa foto: aici

 

Despre acest serial am scris în actualizarea articolului despre seriale cu regine și prințese:

Actrița Maria Aleksandrova face o treabă excelentă interpretând una dintre cele mai cunoscute figuri feminine din istoria imperiului rus. De la tânăra naivă și visătoare, plină de speranță, la soția lipsită de iubirea soțului și la femeia hotărâtă, conștientă de propria putere de atracție (și nu numai). Producția rusească poate concura  cu alte seriale hollywood-iene ale genului fără probleme.

Ekaterina este în egală măsură dramă, poveste de dragoste și istorie. În concluzie, mi-a făcut plăcere să îl vizionez și voi continua să îl urmăresc și în viitor deoarece cred că , pe lângă doza de relaxare, un astfel de serial deschide  și apetitul pentru cunoaștere în ceea ce privește istoria universală (se fac referiri la războaie și alți conducători contemporani cu țarina etc.) iar pe mine mă fascinează să descopăr culturi noi, diferite de cele autohtone/ contemporane.

În completare, aș adăuga că primul sezon mi s-a părut cel mai bun. (Poate și pentru că m-am cam plictisit de intrigi, conspirații și viața asta tumultoasă de la curțile regale). Asta nu înseamnă că nu îl recomand, merită văzut, mai ales dacă sunteți fani seriale istorice/ rusești/de epocă.

 

 

2.When calls the heart

when calls the heart
Sursa foto: aici

 

Este o dramă creștină , bazat pe colecția de romane Candian West Series ale  autoarei Janette Oke (cea care a scris și cărțile care stau la baza seriei de fime Love comes softly).

În mare, este vorba despre o tânără învățătoare dintr-o familie bogată care vine într-un orășel mic din vestul Canadei pentru a experimenta o viață cu totul diferită față de cea cu care a fost obișnuită.

Pe lângă povestea de dragoste dintre Elizabeth și jandarmul Jack, ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit la acest serial (în special în primul sezon) a fost activitatea didactică e eroinei. În fiecare episod, aceasta se confruntă cu noi provocări și are un stil cu totul fascinant de a preda și de a captiva elevii (mai ales că vorbim de acum aproximativ 100 de ani). Tenacitatea și dragostea de copii rezidă în fiecare acțiune a tinerei învățătoare și e o plăcere să o vezi cum schimbă destine.

Dat fiind că este un serial creștin este potrivit și pentru vizionarea alături de copii (nu conține scene foarte violente, limbaj vulgar, nuditate etc.). Să nu mai zic de costume, sunt o mare iubitoare a hainelor din epoca în care  se desfășoară acțiunea. Mie mi-a plăcut mult, și sunt la zi cu cele șase sezoane, deși mi se pare că primul este cel mai reușit dintre toate.

 

 

3. Madam Secretary

madam secretary

Sursa foto: aici

 

Este singurul serial politic la care am rezistat să mă uit mai mult de 1-2 episoade. (Am avut o tentativă și cu House of cards, însă deși este un serial bun, este prea dur pentru mine). În schimb, Madam secretary m-a prins încă de la început. Secretarul de stat al SUA, jucat magistral de Tea Leoni, este un personaj carismatic, interesant și foarte…uman. Soție și mamă a 3 copii, Elizabeth McCord, se trezește peste noapte că devine al 4-lea om ca importanță în stat.

Ca idee generală, serialul deschide o poartă spre ceea ce se întâmplă în lumea diplomației mondiale. Spre acordurile  secrete și amenințările din spatele ușilor închise presei. Elizabeth încearcă din răsputeri să găsească un echilibru între viața de familie și cea profesională (ambele extrem de complicate și solicitante). Nu e deloc ușor, mereu face diverse compromisuri, însă tocmai asta mi-a plăcut- că producătorii au creat un om întreg, pe care îl dezvăluie treptat din toate unghiurile.

Cel mai mult am rezonat cu relația pe care eroina o are cu soțul său, Henry McCord. E atât de reconfortant să vezi doi oameni care se iubesc, se susțin reciproc și chiar luptă pentru relația lor, atunci când situația o cere. În concluzie, este o dramă faină, care merită măcar o șansă (mai ales dacă sunteți fani America sau seriale cu caracter politic).

 

 

4. The Durrells

familia durrell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: aici

 

Ultima mea descoperire este un serial biografic. Bazat pe romanul lui Gerald Durrell-  Familia mea și alte lighioane- producția prezintă povestea familiei Durrell din perioada  În căutarea unei vieți mai bune, Louisa și cei patru copii, pleacă din Anglia și se stabilesc în Corfu.

Insula grecească devine un paradis pentru mezinul familiei (și autorul cărții pe baza căreia a fost făcut filmul) deoarece aici poate studia după pofta inimii viețuitoarele din zonă. Alături de noul său prieten, Theo (un alt naturalist pasionat), Gerry  își va deschide prima grădină zoologică privată.

Sincer, am fost fascinată să văd cum se desfășoară viața unui unschooler . Timp de câțiva ani, Gerry nu face altceva decât să studieze ceea ce-l interesează cu adevărat, povestind ulterior că această experiență a fost definitorie în devenirea sa de mai târziu ( ca naturalist/zoolog de renume mondial).

O altă celebritate este fratele cel mare al familiei-  romancierul Lawrence (Larry) Durrell care este evocat în serial în primii săi ani de carieră literară. Îndrăznesc să spun că The Durrells este mai mult decât un serial-  este o poveste de viață care poate inspira pe oricine indiferent de loc și timp. Curajul cu care o mamă văduvă alege să își înfrunte destinul, puterea de a o lua necontenit de la capăt, căutarea iubirii și a fericirii dar și iubirea necondiționată pentru copii- sunt temele care m-au emoționat profund. De aceea, vă recomand acest serial unic cu tot dragul.

 

Acestea sunt ultimele seriale pe care le-am descoperit. Voi ce alte seriale îndrăgiți și recomandați?

 

 

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: