7 opțiuni pentru mamele care vor să câștige bani lucrând de acasă

Deseori, după ce devin mame, femeile, își dau seama că le vine foarte greu să plece de lângă micuții lor 8-10 ore/zi și ar renunța oricând la vechiul job, dacă ar găsi o posibilitatea de a lucra  de acasă. Așa că am rugatt-o pe Oana de la HR Passion să ne spună care sunt cele mai plauzibile opțiuni pe care le are o mamă care vrea să lucreze remote:

Doi ani de stat acasă cu copilul, doi ani în care te-ai rupt de piața muncii fie în întregime, fie parțial. Reacomodarea va fi destul de dificila, după ce doi ani te-ai acomodat cu înțelegerea psihologiei și necesităților fizice ale copilului. De la empatie si suport total, chiar cu prețul sacrificiului de sine, vine vremea sa te reîntorci în câmpul muncii și ai doar 6 luni de Reacomodare, timp în care angajatorului nu poate renunța la serviciile tale.

Dincolo de schimbările de tehnologie, proceduri, poate chiar colegi noi ce te așteaptă, mai ai de înfruntat ceva- noul tău eu, cu noile sale aspirații. Poate te-ai schimbat și nu mai vrei sa practici meseria de dinainte. Poate îți dorești mai mult timp pentru tine și cel mic, poate îți dorești un job mai lejer, cu mai puține călătorii în interes de serviciu.

 

 

Ce opțiuni ai?

 

1.Traduceri

Dacă știi o limbă străină, mai ales germana sau una rară, îți poți lua un job part-time, care sa fie plătit foarte bine. Poți sa lucrezi și de acasă pe traduceri de documente, de exemplu. Astfel vei putea sa ai grija și de cel mic și să ai și o sursă de venit.

 

 

2.Florist

Dacă ai simț estetic și răbdare, ai putea să confecționezi buchete pentru nunți, botezuri, 1-8 martie și alte ocazii similare. E adevărat ca e un venit sezonier, dar ai libertatea de a face ce îți place.

 

 

3.Cofetar

Dacă îți place să gătești și ai talent, mai ales la prăjituri, îți poți deschide o afacere, în special în mediul online. E adevărat, îți va lua timp până vei ajunge să îți faci afacerea cunoscută și te va costa destul de mult. Pe de o parte sunt costurile pentru site, în care vei investi cel puțin 1200 lei într-o platformă de tip WordPress ca să îți prezinți produsele, costurile de promovare pe diverse canale. Iar pe de altă parte, prețul materialelor pentru a prepara prăjiturile, vreo 400 lei probabil pentru înființarea firmei plus obținerea autorizațiilor. Dar și satisfacția pe care o poți avea când oamenii îți vor mulțumi la telefon sau în scris pentru că le-ai făcut viața mai frumoasă, e incredibilă!

 

 

4. Blogger/ content writer

4. Dacă îți place să scrii, poți investi circa 700 lei sa îți faci un site și să scrii articole. Cel mai bine plătite sunt cele de călătorii și cele de parenting, dar nu înseamnă că nu există loc și pentru un blog de cărți, de dezvoltare personală, auto sau pe orice îți place și ai experienta sau chef să scrii.

(*Nota Unicornului : Din experiența mea de până acum și din discuțiile cu alți bloggeri, cel mai bine din scris se câștigă din content writing- adică scrierea de articole la cererea clientului. Pentru a ajunge să câștigi bani dintr-un blog, nu e suficient doar să ai unul, e nevoie să scrii constant, să investeși în promovare etc. ).

 

 

 

5.Contabil

Dacă ai studii în contabilitate și ceva experiență, poți încerca să lucrezi de acasă, ținând contabilitatea pentru mai multe firme. Chiar și pe resurse umane, pe administrare de personal există cerere. Va fi puțin dificil până vei obține primul contract, dar apoi, dacă faci treabă bună, sigur vei fi recomandat și vei obține mai multe contracte.

 

 

6.Recruiter

Dacă îți place recrutarea, poți deveni Recruiter freelancer. Este un job pe care îl poți practica de acasă, mai ales pe IT unde cererea este semnificativă în acest moment. Câștigi din comision, cât muncești și îți permiți să ai grijă și de copil.

 

 

7.Trainer

Dacă ai abilități de training si experienta într-un anumit domeniu, de exemplu marketing, PR, etc, îți poți oferi serviciile de training către companii, personalizând programele în functie de domeniul și așteptările lor.

Opțiuni exista, important e să faci o mică cercetare a pieței muncii, să înțelegi ce se cere și să ai ceva bani de rezervă dacă nu vor merge ideile la care te-ai gândit. De asemenea,  să fii sincera cu tine și  să nu te judeci prea aspru dacă lucrurile nu vor merge exact cum ți-ai dorit. Până la urmă, cea mai grea de meserie din lume e cea de mamă, nu-i asa?

 

Mulțumesc Oana, pentru acest articol util ! 🙂 care sper să fie de folos cât mai multor mămici (mie , mi-ar fi prins tare bine să îl citesc acum vreo 2 ani).

Voi ce alte joburi care pot fi făcute de acasă știți?

 

 

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

One thought on “7 opțiuni pentru mamele care vor să câștige bani lucrând de acasă

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: