De ce am ales grădinița deși cred că e mai fain homeschooling-ul

În sfârșit a venit momentul să îmi trag un pic sufletul pentru a pune pe hârtie toate câte s-au întâmplat în ultimele luni. Pe scurt: ne-am mutat, am început să lucrez part-time ca asistent social iar micul P. are deja mai bine de o lună de când merge la grădiniță. Dar să o luăm cronologic.

 

 

Mai întâi a fost homeschooling…..

Anul trecut, după ce micul P. a împlinit 3 ani am luat decizia să mai rămân alături de el acasă cel puțin o perioadă (atunci ne gândeam că până în toamnă). Însă pentru că am simțit că jocurile și mașinuțele nu sunt suficiente pentru a-i potoli curiozitatea , am început încet-încet să mă documentez despre homeschooling. Așa a apărut grădinița de acasă și lecțiile noastre de astronomie sau geografie despre care v-am povestit în detaliu mai demult. Ei bine, după ce a venit vara am cam abandonat lecțiile propriu-zise, organizate după un plan amănunțit și foarte bine documentate înainte.

 

 

Apoi a fost vara=vacanță….

Am păstrat doar ieșirile pe afară și la bibliotecă, cititul și discuțiile noastre pornind  de la  întrebările de moment.

În septembrie, în loc să căutăm grădiniță, am plecat în concediu să ne încărcăm bateriile care piuiau de zor că sunt pe minus de prea mult timp.

Pe la sfârșitul lui octombrie ne-am hotărât să ne mutăm în altă locuință, așa că am amânat temporar ideea de grădiniță pentru micul P. Săptămânile treceau și eu nu mai găseam energia și elanul de altădată ca să mă apuc iar de lecții cu copilul. Mă simțeam obosită și mega-plafonată după 3 ani jumate de stat acasă.

 

Apoi m-am angajat peste noapte

Pe de-o parte voiam să mă reîntorc la viața profesională, pe de altă parte eram îngrozită de ideea dea fi departe de micuțul meu 8-9-10 ore. Soluția a venit aproape pe neașteptate- când CV-ul meu a fost luat în considerare pentru un post part-time. Aplicasem mai mult în joacă, fiind deja resemnată că e foarte greu să găsești un job de 4 ore dimineața ca asistent social. Însă, cum ar zice una dintre bloggerițele pe care le simpatizez mult- Dumnezeul mamelor chiar există și iată că în 2019 moș Nicolae mi-a adus cadou un job pe care îl visam de peste 2 ani.

În acest context, am început să caut o grădiniță la care să meargă micul P. După ceva muncă de cercetare și câteva vizite la fața locului, am ales-o pe cea care mi s-a părut că răspunde cel mai bine criteriilor mele  (proximitate față de casă,  puțini copii în grupă, oameni blânzi și flexibili) – promit că într-un articol viitor o să povestesc pe larg  toată experiența.

 

 

 

Homeschooling-ul nu e pentru toată lumea

Sigur că mi-am făcut o mie și unul de procese de conștiință și că am avut momente în care  am simțit că alegând să am din nou job sunt, de fapt, o mare egoistă.  Dar analizând la rece, mi-am dat seama că oricum nu mai puteam susține pe termen lung procesul de homeschooling. Eram prea stresată, obosită și deprimată.

Cred în continuare că părinții pot face o treabă excelentă în ceea ce privește educarea acasă a propriilor copii, însă am realizat că acest stil de viață nu este pentru oricine. Și chiar dacă îmi place foarte tare ideea și o să o promovez în continuare, în acest. moment eu nu mai practic homeschooling. Poate vreodată dacă o să mă simt pregătită o să reiau această aventură, însă momentan am ales să mă desprind un pic din rutina ultimilor ani. Să caut noi provocări, să îmi aduc contribuția și prin prisma profesiei pe care o practic cu mult drag.

Bineînțeles doar fiindcă merge la grădiniță nu înseamnă că nu mă mai implic în educația micuțului meu. Încerc în continuare să fiu la curent cu tot ce îi stârnește curiozitatea și să îl ajut să descopere lumea fascinantă în care trăim.

 

Asta e pe scurt povestea ultimelor luni în care am lipsit de pe blog. Încă am restanțe la capitolul organizare și nu apuc să fac tot ce îmi propun însă sper ca pe viitor să vă întâmpin tot mai des cu povești despre noile etape pe care abia acum le descoperim.

P.S. Poza e din arhiva personală- eu cu micul P.  admirând un la de rapiță înflorit

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: