Un loc pe săptămână #2 : Biblioteca Emil Gârleanu

Campania: “Un loc nou pe săptămână! continuă cu loc foarte drag nouă- Biblioteca Emil Gârleanu. Pentru micul P. nu este obiectiv la prima vizitare, însă este un loc minunat și nu puteam să nu îl includ în lista noastră. Prima dată am ajuns aici în cadrul Clubului de carte organizat de Natalia Dabija. Ulterior devenit încet-încet “clienți fideli”.

 

Adresă:

Bucureşti, Sectorul 3: Bd. Octavian Goga 6, Bl.M25

 

Program de vizitare:

Luni 09.00 – 16.00
Marți-Vineri 09.00 – 19.00
Sâmbătă 09.00 – 13.00
Duminică Închis

 

Tarife intrare:

 

Accesul în bibliotecă este gratuit, pe bază de permis.

Puteți împrumuta câte șase cărți pentru trei săptămâni (cu posibilitate de prelungire încă trei).  Pentru obținerea permisului aveți nevoie doar de buletin și de o cerere pe care o veți completa pe loc.

Copiilor li se face permis pe baza buletinului unuia dintre părinți.

 

Principalele atracții

 

Fără doar și poate- cărțile iar în cazul nostru, în special cărțile pentru copii.

Filială a Bibliotecii Metropolitane, biblioteca Emil Gârleanu deține o numeroasă colecție de cărți pentru copii și tineri. Dar și literatură clasică sau cărți de dezvoltare personală și de parenting.

Spațiul este gândit special pentru copii, așa că veți găsi o masă mare cu piese din lego, măsuțe cu scaune pentru copii, jocuri de perete, fotolii moi și un covor mare și pufos.

De fiecare dată când ajungem, stăm cel puțin o oră- iar micul P. meșterește cu atenție mașinuțe din lego în timp ce eu caut pe îndelete cărțile.

 

 

Impresii

 

Este un spațiu frumos, cald și primitor. Nu am apucat să fac poze și rafturilor cu cărți pentru adulți, însă de fiecare dată rămân impresionată de  rafinamentul acestui spațiu. Lumânărele parfumate, mici obiecte decorative, jucării- toate așezate cu cel mai mare bun gust într-o atmosferă de poveste.

Găsiți cărți faine- noi am împrumutat până acum atlase și enciclopedii pentru copii, cărți de povești și cărți în engleză și franceză. Nu ne-a tentat până acum (fiindcă mi-ar fi prea greu să le car) dar există și o colecție de jocuri de societate. De asemenea, biblioteca deține și câteva materiale audio-video.

Raftul cu cărți de parenting este și el plin de resurse utile. Aici am descoperit cărțile doamnei Magdalena Dumitrana (pe baza cărora am scris articolul despre cum să alegem cățile și jucăriile pentru copii). Și tot în acest colț am găsit și Arta hârjonelii de Larry Cohen– altă carte minunată despre care am povestit în cel mai recent articol de pe blog.

 

 

 

Recomandări

 

Exif_JPEG_420

Să verificați programul de evenimente înainte- pentru a nu vă suprapune vizita cu el. În general e un loc liniștit și cozy, puțin aglomerat. Doamnele bibliotecare sunt foarte amabile și vizita în sine e o plăcere de fiecare dată.

De asemenea, să nu uitați  buletinul- pentru că veți avea nevoie de el pentru obținerea permisului. Dacă sunteți friguroși, să vă luați șosete mai groase, deoarece toată zona pentru copii e acoperită de un covoraș vesel și accesul se face descălțat.

Dacă aveți deja câteva titluri pe care doriți să le împrumutați, puteți verifica dinainte dacă sunt disponibile, cătând în catalogul online al Bibliotecii Metropolitane.

Vă aștept cu impresii și alte sugestii de locuri faine în comentarii 🙂 !

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: