Tu ai auzit de Bradul care dăruiește?

Bradul care dăruiește- așa se numește cea mai recentă acțiune a asociației Help Autism, organizată cu prilejul sărbătorilor de iarnă (despre această organizație am povestit pe larg cu Bianca Marin într-un articol dedicat în cadrul campaniei Ei fac România mai bună!).

Este vorba despre o organizație care sprijină peste 500 de copii  (din București și din țară) care suferă de tulburări din spectrul autist  precum și pe familiile acestora. Vorbim despre o afecțiune gravă, care abia în ultimii ani a început să fie diagnosticată și în România și a cărui principală modalitate de tratament este terapia ABA (care ajunge la costuri de până la 1000 de euro lunar).

Anul aceasta, de Crăciun, oamenii frumoși de la Help Autism și-au propus să ne aducă spiritul sărbătorilor mai aproape într-un mod deosebit, inedit și prietenos cu natura înconjurătoare. Astfel, sâmbătă, 15 decembrie 2018 în intervalul 13:00 – 18:00  sunteți invitați cu mic cu mare -atât copii cât și adulți  în mall-ul Park Lake (cel de lângă Parcul IOR/Titan) la un atelier gratuit de creație a unor brăduți stilizați din materiale ecologice– crenguțe de copac adunate de voluntarii asociației.

Acest eveniment dorește să atragă atenția asupra luptei acerbe pe care o duc, conform ultimelor estimări, cei aproape 30.000 de copii din România cu această boală și asupra nevoii de lor de sprijin în recuperare (autismul nu se vindecă, însă cu diagnostic pus la timp și intervenție specializată, până la 50% dintre acești copii pot ajunge adulți integrați și independenți).

brad-albastru2

Astfel, în timpul evenimentul, toți cei care au drum la cumpărături sau vin special la atelier, pot dona bani  pentru orele de terapie atât de necesare  acestor micuți.

Brăduții confecționați în cadrul atelierului vor fi scoși la vânzare pe magazinul online al asociației iar  cu banii strânși în urma vânzării lor se vor cumpăra puieți de arbori urmând ca în primăvara lui 2019 o parte din copiii beneficiari ai asociației să participe la o acțiune de reîmpădurire, învățând pe viu despre natură și importanța protejării mediului.

Prin urmare, vă invit cu mare drag să luați parte la evenimentul de sâmbătă- fie participând la atelierul de creație, fie donând pentru o oră de terapie. Iar dacă nu aveți cum să ajungeți, urmăriți site-ul AHA shop de unde veți putea achiziționa un brăduț cu totul special- ecologic, meșterit cu dragoste și în același timp mesager al unei cauze extrem de nobile.

bradul_care_daruieste-site.jpg

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: