Breathe- sau ce înseamnă să fii alături la bine și la greu

Știu că până acum, v-am obișnuit cu idei de seriale, însă de data aceasta vin cu o propunere puțin diferită. Acum câteva săptămâni am avut ocazia să vizionez un film cu totul special, care m-a bulversat din multe puncte de vedere. De când sunt căsătorită am o tendință firească de a căuta mai degrabă producții care au în prim plan iubiri mature în cadrul vieții de familie decât povești de dragoste adolescentine și fulgerătoare.

Breathe (Respiră)  este un film produs în 2017, după o poveste reală (lucru care pentru mine a conferit un plus de valoare filmului) avându-i ca protagoniști pe Andrew Garfied în rolul lui Robin Cavendish și Claire Foy în rolul soției lui Robin,  Diana.

Acțiunea se petrece în perioada anilor 1950. Robin și Diana se îndrăgostesc la prima vedere și la scurt timp se căsătoresc.

Dat fiind că eroul este comerciant de ceai, cuplul pleacă în Kenya, unde Robin se va îmbolnăvi de poliomielită și va rămâne paralizat de la gât în jos pentru tot restul vieții.

Însărcinată în 8 luni (dacă îmi amintesc bine), cu un soț paralizat într-o țară total străină, Diana dă dovadă de o tărie de caracter care o va însoți pe durata întregului film.

Ea alege să rămână alături de soțul ei până ce va naște iar apoi se vor întoarce toți 3 în Anglia. Aici, Robin va fi internat într-un centru de îngrijire, unde cere insistent să fie lăsat să moară.

Îndemnată de toți cei din jur să îl abandoneze, Diana nu renunță nicio clipă la soțul său și într-un final reușește să îl externeze de acolo pentru a fi împreună cu ea și fiul lor.

Ajunși acasă, viața e în continuare plină de suspans și de provocări, însă încet-încet Robin își recapăta pofta de viață. Ba chiar ajunge să călătorească în diverse țări pentru a milita pentru dreptul persoanelor cu dizabilități la o viață demnă și cât mai autonomă (în acea perioadă folosirea scaunelor cu rotile pentru persoane paralizate care aveau nevoie de ajutor pentru a respira era ceva cu totul nemaiîntâlnit).

Moto-ul filmului: “With her love, he lived.” cuprinde într-adevăr chintesența acestei povești. Un film superb, în care dragostea chiar face minuni.

Breathe este mai mult decât un film- este o lecție de viață prețioasă și o poveste de dragoste incredibilă. Mulți dintre noi spunem încrezători când pornim împreună pe drumul căsniciei că ne vom fi alături mereu, indiferent de greutăți. Fără să ne gândim că pe lângă problemele inerente ale vieții de zi cu zi (facturi, stres, oboseală) pot apărea și situații excepționale.

Uneori, în viață ne putem confrunta cu provocări dintre cele mai cumplite – iar acest film este o ocazie excelentă de reflecție la ceea ce înseamnă dragostea cu adevărat: devotament, respect, altruism, sacrificiu, bucurie, speranță, înțelepciune.

Nu o să vă dezvălui finalul, mai ales că mie mi-a lăsat un gust un pic amar. Însă, per total filmul este unul minunat pe care vi-l recomand cu mare drag.

Voi ce alte recomandări de filme de dragoste/familie aveți?

Sursa foto: aici

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: