Cadouri de Crăciun cu mult suflet

Perioada minunată a Sărbătorilor de iarnă bate la ușă, așa că deja au început căutările pentru cadouri mici și mari de oferit tuturor celor dragi. Recunosc de la început, nu m-aș fi gândit niciodată la un astfel de articol- însă inedita listă de cadouri de Crăciun de blogul Cristinei Oțel m-a făcut să mă gândesc cât de utile sunt astfel de articole. Ideea de handmade mi-am amintit imediat de bijuteriile, decorațiunile și obiectele realizate cu migală în calitate de voluntar al diverselor asociații în perioada studenției. Mi-am amintit cum lucram cot la cot cu micuții beneficiarii ai unui centru de zi decorațiuni de sărbători pentru a le expune spre vânzare în perioada ce urma. Pentru un ONG sau un centru de stat, banii strânși în urma vânzării unor astfel de produse poate însemna continuarea finanțării unui proiect. O masă caldă pentru un număr de copii, rechizite, haine sau cadouri de pus sub brad. Așa că am dat sfoară în țară pe grupurile de asistență socială , iar răspunsurile au început să curgă cât ai clipi.

Am simțit nevoia acestei introduceri, deoarece vreau să înțelegeți că aceste obiecte nu sunt perfecte. Ele nu sunt realizate în niciun caz de experți. Cu toate astea, pot avea prețuri puțin mai mari decât ce ați găsi într-un supermarket la raionul decorațiuni de Crăciun. Însă gândiți-vă că achiziționând un astfel de produs, nu doar  cumpărați ceva și atât. Sprijiniți o cauză, niște oameni în carne și oase care au mare nevoie de ajutorul vostru.

Așadar, poftiți la admirat și cumpărat!

Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual derulează proiecte pentru copii/tineri cu dizabilități intelectuale severe și vârstnici din comunitate.

Pe site-ul special dedicat găsiți decorațiuni realizate din : fetru, sfoară, orez, sticlă, lemn, ceramică sau bețe de înghețată prin tehnici ca  origami sau quilling.

colaj organizatia suedeza

Fundatia de Dezvoltare Locală Speranta desfășoară proiecte are ca scop creșterea gradului de integrare socio-profesională și de abilitare pentru trai independent a persoanelor cu dizabilități.

Pe site-ul asociației puteți găsi la categoria decorațiuni de Crăciun : aranjamente, brăduți decorativi și ornamente pentru brad.

colaj fds

Asociația CARP OMENIA  are în vedere mai multe proiecte pentru pensionari și persoane vârstnice. Pe pagina de Facebook a asociației puteți vedea produsele realizate de beneficiarii asociației : decorațiuni de Crăciun, oameni de zăpadă brodați precum și hăinuțe pentru copii tricotate.

pageOMENIA

Fundația Pentru Voi derulează mai multe proiecte pentru persoanele adulte cu dizabilități. Accesând magazinul online al asociației, puteți găsi și achiziționa: bețe colorate de Moș Nicolae, felicitări tipărite și felicitări handmade, globulețe pentru brad, decorațiuni și coronițe pentru Crăciun.

COLAJ FUNDATIA PENTRU VOI

Asociaţia româno-germană Alsterdorf  derulează de mai mulți ani proiecte pentru persoanele cu dizabilități și boli psihice. Accesând magazinul online, puteți găsi cadouri inedite pentru cei dragi precum: sticle decorative, suporturi lumânare din lemn, lumânări handmade cu boabe de cafea, săpunuri realizate manual, decorațiuni pentru sărbători și tablouri.

colaj asociatia romana germana OK

Fundația Chance for Life   derulează proiecte pentru tinerii cu dizabilități precum și pentru copiii cu potențial ridicat  proveniți din familii confruntate cu risc de excluziune socială. În cadrul magazinului caritabil, la secțiunea Crăciun, veți găsi : felicitări, brazi și coronițe decorate,  decorațiuni de Crăciun și bijuterii.

COLAJ CHANCE FOR LIFE

Fundația Un copil, o speranță militează pentru protecția copilului și familiei prin furnizarea de servicii sociale care lipsesc, sunt insuficiente sau ineficiente. Pe pagina de Facebook a asociației veți putea găsi decorațiuni pictate manual și felicitări handmade.

colaj ucos

Asociația Hercules  derulează mai multe proiecte pentru copiii din mediul rural prin care încearcă să combată sărăcia și problemele sociale ale comunității în care activează, încurajând educația copiilor.  Aici puteți vedea întreaga colecție de felicitări de Crăciun.
colaj asociatia hercules

Nazarcea Grup este o unitate protejată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 1 în care sunt încadrate persoane adulte cu dizabilități. Pe site-ul unității, puteți găsi: lumânări decorative și produse din ceramică, iar în cadrul brutăriei veți găsi de la pâine și chifle, la baghete, cornuri și cozonaci.

colaj nazarcea

Asociația Handicope  derulează proiecte care  au ca scop îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități motorii. Pe pagina de Facebook a asociației veți descoperi o serie de produse ce pot fi cadouri deosebite pentru cei dragi : bijuterii (brățări, cercei), sacoșe de pânză personalizate etc. Vă recomand să trageți cu ochiul și la tricourile personalizate (nu le-am inclus aici pentru că nu au mesaje cu specific de Crăciun, însă sunt geniale).

colaj handicope

Asociatia Solwodi are ca principal obiectiv sprijinirea copiilor și a femeilor victime ale violenței domestice sau ale traficului de ființe umane.Pe pagina de Facebook a asociației, veți găsi obiecte precum : lumânări decorative, săpunuri realizate manual, coronițe de Crăciun și aranjamente de Crăciun pentru masă.

colaj solwodi

Fundația Motivation Romania  a fost înființată pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România( unul dintre cele mai celebre proiecte fiind poate cel în care persoane cu dizabilități realizează scaune rulante pentru alte persoane cu deficiențe motorii). Deși nu au obiecte cu specific de Crăciun, m-am gândit că aceste minunate tablouri pot fi un cadou cu totul deosebit,  mai ales datorită mesajelor transmise în ele.

colaj motivation

Asociația Femeilor din Sibiu a fost înființată  la iniţiativa unui grup de femei care şi–au propus promovarea de proiecte sociale, educaţionale, cu referire la sprijinul acordat femeilor şi copiilor ce ajung în situaţia de a fi victime ale violenţei în familie. Printre obiectele realizate de beneficiarele asociației se numără: bijuterii, sticle/vaze decorative, tablouri.

colaj asociatia femeilor din sibiu

Organizația Creștină Something New are ca scop oferirea de suport activ copiilor  copiilor care provin din familii defavorizate prin intermediul centrului de zi al asociației. Pe pagina de Facebook a asociației veți descoperi: sticle decorative, globulețe, tablouri de iarnă, cufere/cutii pictate, coronițe și decorațiuni pentru Crăciun.

colaj organizatia crestina something new ok

ARPEHAM (Asociația Română pentru Persoanele cu Handicap Mintal) Mediaș  derulează proiecte pentru persoanele adulte cu dizabilități. Pe pagina de Facebook a asociației, veți găsi : aranjamente decorative, coronițe de Crăciun și lumânări decorative.

colaj arpeham medias

Fundația Inima de copil  prin intermediul întreprinderii sociale Ateliere cu Suflet oferă locuri de muncă, bucurie, demnitate și șansa unei utilități sociale mamelor singure sau într-o situație dificilă precum și tinerilor sau persoanelor cu dizabilități sau cu dificultăți importante de integrare. Pe site-ul întreprinderii sociale veți putea admira: căni/cești pictate, decorațiuni de Crăciun, pahare, obiecte decor și obiecte de artizanat și chiar bijuterii.

colaj inima de copil

Organizația Centrul Diecezan Caritas Iasi  în cadrul Centrului de Resurse pentru Familii derulează proiecte  care au în vedere îmbunătățirea abilităților de viață, formarea socio-educațională a familiilor aflate în dificultate astfel încât să devină persoane independente și active. Pe pagina de Facebook a Centrului puteți găsi decorațiuni de Crăciun realizate din lemn, conuri de brad sau bețișoare.

colaj centrul caritas

Asociația Căsuța Bucuriei este o instituție non-guvernamentală, care oferă găzduire copiilor care sunt declarați adoptabili (până la găsirea unor familii care doresc să îi adopte) și tinerilor până la terminarea studiilor, după care aceștia sunt ajutați să își găsească un loc de muncă. Pe pagina de Facebook a asociației, veți găsi coronițe, aranjamente decorative și decorațiuni pentru brad.

colaj ok casuta bucuriei

Asociația Ana si Copiii  este o organizație neguvernamentală ce desfășoară activități în scopul prevenirii abandonului școlar și familial. Copiii din familii sărace sunt ajutați prin intermediul unuia dintre cele trei centre: Centrul de zi Ana și Copiii, Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Copil și Părinți și Centrul pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viață Independentă. Pagina de Facebook a asociației găzduiește un album variat cu:  sticle/vaze decorative, tablouri, coronițe și decorațiuni pentru Crăciun.

colaj ana si copiii

Asociația Fluens este o organizație bazată pe muncă voluntară și dedicație, în sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale:copii abandonați, bătrâni singuri, tineri care au nevoie de o îndrumare, bolnavi, familii necăjite. Pe pagina de Facebook a asociației, veți descoperi obiecte precum: felicitări, decorațiuni de Crăciun și vaze decorative.

colaj asociatia fluens

Crucea Roșie Subfiliala Mediaș  asistă persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană. Accesând pagina de Facebook a asociației, veți găsi : coronițe, felicitări, decorațiuni de Crăciun și obiecte de artizanat.

colaj crucea rosie medias

Asociația Creștină For Help  este o organizație neguvernamentală care derulează proiecte în vederea reducerii abandonului școlar și familial și a sprijinirii copiilor, victime ale violenței în familie. Pagina de Facebook a asociației găzduiește un album cu fotografii ale obiectelor realizate : vaze handmade, ghiveci de flori lucrate manual, căni, pahare și cutii pictate.

colaj forhelpassociation

Asociația Atelierul de Bine  este o organizație non-guvernamentală, ce luptă pentru diminuarea ratei analfabetismului și sărăciei în România și derulează campanii anti-risipă alimentară și non-alimentară. Pa pagina de Facebook, special dedicată- Fabulous Handmade, puteți admira : bijuterii și accesorii, globulețe, suporturi de lumânare, cutii de bijuterii, coronițe și picturi.

colaj atelierul de bine

Asociația Betania derulează numeroase programe destinate copiilor cu autism, persoanelor cu dizabilități fizice și psihice, tinerilor proveniți din centrele de plasament, și familiilor lipsite de posibilități. În cadrul magazinului caritabil al asociației, veți găsi: ghivece din ceramică de diverse mărimi, casete din lemn, tablouri, magneți pentru frigider, felicitări și accesorii.

colaj betania

Asociația Ateliere Protejate este o organizație nonguvernamentală care desfășoară proiecte care au în vedere dezvoltarea unei independențe cât mai mari a  persoanelor cu handicap care au depășit vârsta de 18 ani care includ  activități practice, educative și prin socializare. Accesând site-ul asociației puteți vedea și descărca întreaga colecție de lumânări decorative realizate manual de către beneficiarii asociației.

colaj ateliere protejate

Fundația Sfântul Dimitrie  oferă prin intermediul proiectelor desfășurate : asistență și îngrijire, educație și supraveghere, consiliere psihologică pentru copii și familie, sprijin material și financiar familiilor cu venituri insuficiente respectiv sprijinirea tinerilor cu dizabilități în vederea achiziționării și dezvoltării de competențe profesionale necesare integrării pe piața muncii, prin crearea şi menținerea locurilor de muncă în cadrul unei unități protejate. Pe site-ul asociației puteți vedea și descărca întregul catalog cu obiecte realizate care include: vase decorative, casete din lemn, căni și cești, globuri, decorațiuni, aranjamente, căsuțe din lut, icoane și felicitări.

colaj sf dimitrie

Asociația CRIS-DU Areopagus  prin Centru Regional de Integrare Socială și Dezvoltare Umană Areopagus derulează proiecte care au în vedere asistența socială a grupurilor dezavantajate social (copii, tineri, bătrâni) respectiv asistența socială a bolnavilor HIV.

Pe pagina de Facebook a asociației, veți găsi:  decorațiuni de Crăciun, globuri, coronițe, poșete, bijuterii, sacoșe din pânză, brelocuri și sticle decorative.

colaj aeropagus1

Asociația Alternativa 2003  desfășoară proiecte care au în vedere promovarea serviciilor alternative în domeniul integrării sociale a tinerilor cu dizabilități intelectuale, cu respectarea drepturilor individuale ale acestora și oferirea de servicii concrete de recuperare, educare și profesionalizare. Pe site-ul asociației, găsiți catalogul complet cu obiectele realizate: felicitări, bijuterii (cercei, broșe, mărgele) și obiecte din lut.

colaj alternativa 2003

Organizația Umanitară Concordia   este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Printre bunătățile incluse în catalogul de pe site-ul asociației se numără: cozonac, fursecuri austriece, căsuță din turtă dulce, fursecuri și figurine din turtă dulce.

colaj concordia

Photo titlu by Ben White on Unsplash

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

13 thoughts on “Cadouri de Crăciun cu mult suflet

    1. Multumesc pentru apreciere 🙂 Si eu zic ca pentru cine le priveste cu ochii sufletului sunt absolut perfecte :). E suficient ca in locul unei felicitari sa te gandesti la niste manute delicate de copil care au lucrat cu entuziasm, sau in locul unui ornament sa vezi mainile unei persoane cu dizabilitati care au trudit cu migala ceva special sau degetele putin tremurande ale unor persoane varstnice care au tricotat globulete cu drag si dor de copilarie si nepoti…

    1. Si pe mine m-au impresionat frumusetea si delicatetea emanate din fiecare obiect pe care l-am ales (din alte cateva sute). Zici ca isi spun singure povestea.Cred ca asta m-a si facut sa nu simt oboseala si lipsa de somn din ultimele 2 saptamani.. 🙂

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: