Cadouri de Crăciun cu mult suflet-ediția 2018

Pentru că luna cadourilor bate la ușă, nu puteam să nu revin cu o nouă ediție a articolului cu idei de cadouri pentru Crăciun. Așa cum vă povesteam anul trecut, în colajele de mai jos veți vedea obiecte realizate de beneficiarii și voluntarii mai multor asociații și fundații din țară.  Asta înseamnă că toate obiectele propuse în acest articol nu sunt realizate de profesioniști, așa că nu sunt perfecte. Cu toate astea, prețul unora s-ar putea să vi se pară un pic mai ridicat decât al unor decorațiuni obișnuite. De ce? Deoarece  pentru un ONG sau un centru de stat, banii strânși în urma vânzării unor astfel de produse poate însemna continuarea finanțării unui proiect. O masă caldă pentru un număr de copii, rechizite, haine, șansa la o viața mai bună (o parte dintre poveștile acestor ONG-uri le puteți afla pe larg în articolele din cadrul campaniei: Ei fac România mai bună!).

Gândiți-vă că achiziționând un astfel de produs, nu doar  cumpărați ceva și atât. Sprijiniți o cauză, niște oameni în carne și oase care au mare nevoie de ajutorul vostru.

Spor la admirat și cumpărat cadouri cu mult suflet 🙂

Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual (București) derulează proiecte pentru persoane cu dizabilități intelectuale severe respectiv pentru persoane vârstnice în situații de risc. Pe site-ul organizației găsiți decorațiuni (suport de lumânare, globuri, ornamente etc.)  realizate  prin tehnici ca  origami sau quilling.

colaj organizatia suedeza

 

Asociația Ateliere Protejate desfășoară proiecte care au ca obiectiv creșterea independenței tinerilor cu handicap care au depășit vârsta de 18 ani. Acestea includ  activități practice, educative și prin socializare. Aici puteți vedea și descărca întreg catalogul cu aceste minunate lumânări realizate de beneficiarii asociației.

colaj ateliere protejate

 

Asociația CRIS-DU Areopagus (Timișoara) prin Centru Regional de Integrare Socială și Dezvoltare Umană Areopagus au în derulare  proiecte pentru copii, tineri și bătrâni din medii defavorizate respectiv pentru persoanele care suferă de HIV/SIDA. Pe pagina de Facebook a boutique-ului caritabil Areopagus, veți găsi multe coronițe cu iz de sărbătoare dar și poșete tip plic realizate în cadrul organizației.

colaj areopagus

 

Fundatia de Dezvoltare Locală Speranta (Tîrgu Neamț) desfășoară de peste 20 de ani proiecte care au ca scop creșterea gradului de integrare socio-profesională și de abilitare pentru trai independent a persoanelor cu dizabilități. Pe site-ul asociației puteți găsi: aranjamente, brăduți decorativi, perne cu motive de Crăciun, felicitări și ornamente pentru brad.

colaj fdl speranta

 

Meșteshukar ButiQ (MBQ) este o rețea de întreprinderi de economie socială ce a reușit revalorizarea meseriilor tradiționale rome. Printre obiectele făurite cu mult meșteșug, găsiți pe site: accesorii (coliere, brățări, cercei), genți, ibrice, vaze, obiecte din lemn etc.

colaj mesteshukar

 

Asociația Ana si Copiii este o organizație neguvernamentală ce desfășoară activități în scopul prevenirii abandonului școlar și familial. Copiii din familii sărace sunt ajutați prin intermediul a trei centre. Pagina de Facebook a asociației găzduiește un album variat cu:  sticle/vaze decorative, casete din lemn, felicitări și ornamente pentru Crăciun.

colaj ana si copiii

 

Samusocial din România este una dintre foarte puținele organizație a cărei misiune  este ajutorarea persoanelor adulte fără adăpost, în special din București. În cadrul atelierului ocupațional în care beneficiarii sunt reobișnuiți cu un program de lucru pentru facilitarea ulterioară a intrării pe piața muncii, aceștia au realizat mai multe accesorii din lemn,  deosebit de frumoase, pe care le puteți vedea și pe site-ul asociației.

colaj samusocial

 

Asociatia Ne trebuie speranță (Botosani S Down) este o organizaţie neguvernamentală al cărui scop principal este de a ajuta  adolescenții și adulții cu sindrom Down  (sau cu alte dizabilități) din județul Botoșani să dobândească gradul de autonomie care să le permită o mai bună integrare în comunitate. Pe pagina de Facebook a asociației puteți găsi coronițe și aranjamente pentru Crăciun.

colaj ne trebuie speranta.jpg

 

Fundația Pentru Voi derulează mai multe proiecte pentru persoanele adulte cu dizabilități din Timișoara. Accesând magazinul online al fundației, veți găsi decorațiuni și aranjamente de Crăciun, globuri croșetate, coronițe și felicitări.

colaj pentru voi

 

 

Fundația Inima de copil  din Galați prin intermediul întreprinderii sociale Ateliere cu Suflet oferă locuri de muncă, bucurie, demnitate și șansa unei utilități sociale mamelor singure sau într-o situație dificilă precum și tinerilor sau persoanelor cu dizabilități sau cu dificultăți importante de integrare. Pe site-ul fundației veți putea admira: căni/cești pictate, globuri pictate, bijuterii și șervete din bumbac satinat personalizate.

colaj inima de copil

 

APGP (Societatea Artiștilor care Pictează cu Gura și Piciorul) este o organizație cu totul specială în care oameni care suferă de afecțiuni foarte grave (în urma cărora nu își mai pot folosi mâinile) încearcă să își găsească scopul și independența pictând tablouri doar cu gura sau piciorul. Puteți vedea întreaga colecție de tablouri impresionante pe site-ul organizației.

colaj agp

 

Asociaţia româno-germană Alsterdorf   derulează de mai mulți ani proiecte pentru persoanele cu dizabilități și boli psihice din Oradea. Accesând magazinul online, puteți găsi cadouri inedite pentru cei dragi precum: sticle decorative, suporturi lumânare din lemn, lumânări hand-made cu boabe de cafea, săpunuri realizate manual, decorațiuni pentru sărbători și tablouri.

colaj alsterdof

 

Asociația Hercules (derulează mai multe proiecte pentru copiii din mediul rural (Argeș) prin care încearcă să combată sărăcia și problemele sociale ale comunității în care activează, încurajând educația copiilor.  Aici puteți vedea întreaga colecție de felicitări de Crăciun.

colaj hercules

 

ARPEHAM (Asociația Română pentru Persoanele cu Handicap Mintal) Mediaș  derulează proiecte pentru persoanele adulte cu dizabilități. Pe pagina de Facebook a asociației, veți găsi: aranjamente decorative, globuri și lumânări decorative.

colaj arpeham medias

 

Asociația Atelierul de Bine  este o organizație non-guvernamentală, ce luptă pentru diminuarea ratei analfabetismului și sărăciei în România și derulează campanii anti-risipă alimentară și non-alimentară pentru copiii din județul Buzău. Pa pagina de Facebook, special dedicată- Fabulous Handmade, puteți admira : bijuterii și accesorii de păr precum și ornamente pentru brad.

colaj atelierulde bine.jpg

 

Asociația CARP OMENIA  are în vedere mai multe proiecte pentru pensionari și persoane vârstnice. Pe pagina de Facebook a asociației puteți vedea produsele realizate de beneficiarii asociației : decorațiuni de Crăciun, precum și hăinuțe pentru copii și broșe tricotate.

colaj carp.jpg

 

Asociația Căsuța Bucuriei din Cluj este o instituție non-guvernamentală, care oferă găzduire copiilor care sunt declarați adoptabili (până la găsirea unor familii care doresc să îi adopte) și tinerilor până la terminarea studiilor, după care aceștia sunt ajutați să își găsească un loc de muncă. Pe pagina de Facebook a asociației, veți găsi coronițe, aranjamente decorative și decorațiuni pentru brad.

colaj casuta bucuriei.jpg

 

Fundația Chance for Life  derulează proiecte pentru tinerii cu dizabilități precum și pentru copiii cu potențial ridicat  proveniți din familii confruntate cu risc de excluziune socială. În cadrul magazinului caritabil, la secțiunea Crăciun, veți găsi : felicitări, brazi și coronițe decorate,  decorațiuni de Crăciun și bijuterii.

colaj chance for life.jpg

 

Asociația Handicope derulează proiecte care  au ca scop îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități motorii. Pe pagina de Facebook a asociației veți descoperi o serie de produse ce pot fi cadouri deosebite pentru cei dragi : bijuterii (brățări, cercei), brelocuri, sacoșe de pânză și căni personalizate etc.

colaj handicope

 

Asociația Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism și oferă servicii de terapie în cadrul celor 5 centre din țară. Accesând charity shop-ul AHA Shop veți descoperi : brazi, brățări, produse cu lavandă, rame foto, casete și agende pictate, individualuri de masă, perii de păr, coșulețe și aranjamente pentru Crăciun.

colaj helpautism

 

Asociația Valentina România prin intermediul centrului tip after-school  respectiv prin asiguararea alimentelor și a rechizitelor, susține copiii din medii foarte sărace să meragă la școală sau la grădiniță. Pe pagina de Facebook a asociației, puteți admira felicitările realizate de copiii care beneficiază de sprijinul asociației.

colaj asociatia valentina.jpg

 

Asociația Jasminne- copii cu autism Dej este o asociație înființată de părinți care derulează proiecte pentru sprijinul copiilor care suferă de autism pentru ca aceștia să poată duce o viață cât mai aproape de normal. Pe pagina de facebook a organizației veți găsi brăduți și  globuri atent meșterite, suporturi de lumânare realizate prin tehnica quilling, aranjamente și suporturi din bețișoare etc.

colaj jasminne

 

Fundația Sfântul Dimitrie oferă prin intermediul proiectelor desfășurate sprijin familiilor cu venituri insuficiente respectiv tinerilor cu dizabilități în vederea achiziționării și dezvoltării de competențe profesionale necesare integrării pe piața muncii.  Pe site-ul asociației puteți vedea și descărca întregul catalog cu obiecte realizate care include: globuri, decorațiuni, aranjamente din lut,  lumânări.

colaj sf dimitrie.jpg

 

Nazarcea Grup este o unitate protejată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 1 în care sunt încadrate persoane adulte cu dizabilități. Pe site-ul unității, puteți găsi: produse din ceramică (farfurii, căni, platouri,obiecte decorative) iar în cadrul brutăriei veți găsi de la pâine și chifle, la baghete, mucenici moldovenești și cozonaci.

colaj nazarcea.jpg

 

Organizația Umanitară Concordia este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Printre bunătățile incluse în catalogul de pe site-ul asociației se numără: cozonac, căsuță din turtă dulce, fursecuri și figurine din turtă dulce.

colaj concordia.jpg

Photo titlu by Kira auf der Heide on Unsplash

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

2 thoughts on “Cadouri de Crăciun cu mult suflet-ediția 2018

  1. Pingback: Laura Craciun

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: