Cel mai frumos cuvânt din lume

E acela rostit de voci drăgălașe și zglobii încă de când învață primele cuvinte…

E cel care doar în 4 litere înglobează de milenii, cea mai pură formă de dragoste, cele mai aprigi neliniști, cel mai mare curaj.

Este cel care ne dă motive să ne trezim dimineața, să zâmbim, să trecem peste orice obstacol.

Este cea mai duioasă și cuprinzătoare declarație de dragoste și poate avea valențe nenumărate- de la strigăt de ajutor – la formă de alint.

Este bucurie, frumusețe, forma verbală pe care o îmbracă unul dintre cele mai prețioase roluri din viața noastră…

Nu am înțeles acest lucru decât după ce eu însămi am devenit…MAMI. Mă copleșesc atât de  multe sentimente atunci când aud acest cuvânt rostit  de micul P., cu vocea lui dulce și copilăroasă. Sper ca prin aceste rânduri am reușit să aduc un zâmbet pe buze sau un licăr de lacrimă în gene, oricărei mame care le va citi.

În aceste zile, în care toată lumea discută despre cadouri, flori, bomboane, mărțișoare toată blogosfera vuiește de planuri, obiective și altele asemenea, mi-ar plăcea ca fiecare femeie, indiferent că e mamă sau nu, să tragă adânc aer în piept și să reflecteze câteva minute la cadourile pe care și le poate face ea însăși. Începând chiar din acest moment. Vă las lista mea de idei, poate vă inspiră 🙂

Mi-am propus să trăiesc mai frumos, mai simplu, mai autentic. Să fiu mai prezentă și mai conștientă în fiecare clipă. Să fiu mai optimistă și să am mai multă încredere și credință. Să visez, să citesc, să îmi folosesc puținul timp liber pe care îl am, într-un mod cât mai productiv (și nu mă refer la gătit în timp ce spăl și vase și  stau cu copilul, ci la cultivat pasiuni, la dezvoltat și perfecționat abilități).

Să lucrez cu mine însămi, să mă cunosc din ce în ce mai bine, pentru a fi o mamă, o soție și o fiică mai bună. Să nu renunț la lucrurile care îmi aduc bucurie (oameni dragi, blog, cărți) doar pentru că uneori nu am timp nici măcar să mănânc. Sau să merg la baie liniștită.  Toți avem nevoie de dragoste, de un umăr pe care să plângem la greu, de un loc în care să ne spunem of-urile  și acestea sunt cele care, în momente critice, pot face o diferență uriașă.

Să fiu mai organizată cu activitățile casnice, să caut noi soluții de a ține casa ordonată și aerisită. Să nu mai fiu atât de critică cu mine și să accept că unele zile sunt groaznic de grele și atât. Să fac constant ordine în dulapuri și în gânduri și să păstrez (în ambele situații) doar ceea ce îmi este cu adevărat util.

Să scriu în continuare pe blog despre tot ceea ce mă bucură, mă revoltă sau cred că poate fi util. Să mă implic în campanii, să fac interviuri, să documentez subiecte care mă pasionează și pot aduce plus valoare în sufletele și mințile oamenilor.

În concluzie, revenind la viața trăită cu mai multă profunzime, dragi mămici, haideți , să ne bucurăm mai mut de ceea ce contează cu adevărat! Noi suntem niște ființe speciale care au fost binecuvântate cu cel mai frumos apelativ din lume. Haideți să lăsăm aceste litere: “Mami” (sau  “Mama”, sau “Maaaaaa-ma”) care știu, uneori, se aud constant și aproape obsedant să devină  o muzică plină de emoție care să ne încălzească inimile.

Să  simțim strigătul impetuos și energic ca o bucurie, nu ca pe o povară.  Nu de alta, dar peste câțiva ani, pereții casei vor răsuna a gol și urechile noastre vor sta ciulite să audă glasul puiului de acum grăbit, printr-un difuzor rece de telefon…

Strângeți-i tare la piept și nu vă supărați că abuzează de acest cuvânt! Gândiți-vă doar că fiecare “Mami”  vine la pachet, în mod inconștient, cu un “Te iubesc!”

 

 

Photo titlu by Edward Cisneros on Unsplash

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

4 thoughts on “Cel mai frumos cuvânt din lume

 1. la mine cuvantul mami a devenit vali. e mai bine de o luna de cand micutul de 2 ani ma striga pe nume si nu da semne sa revna la mami :))). dar imi place la fel de mult, nu cred ca m a strigat vreodata cineva cu atata dulceață în glas pe nume. sigur, uneori te iau nabadaile cand te striga de zeci de ori pe minut, dar stiu ca va trece si asta si ma bucur de ce e acum.
  frumoase si utile intentii ti ai setat. si eu mi am propus sa zambesc mai des, sa ma joc mai mult, sa profit de faptul ca am copii si ma pot prosti alaturi de ei.
  un an nou cu bine va doresc!

  1. Si pe mine ma striga pe nume, nu-mi zic decat rar taiti :)).
   Si eu zic mami foarte des, de cand avem copii :)).
   Cat despre 2018, vreau sa fie despre armonie: intre mine si sotie (sa se pastreze, in ciuda programului ei de lucru), intre noi si copii, intre copii, intre serviciul sotiei si familie (aici speranta moare ultima), intre oameni in general.

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: