Digital Parents Talks 11- mai mult decât un curs de Public Speaking

Digital Parents Talks este denumirea generică pentru cursurile organizate pentru bloggeri părinți de către Parenting PR (adică de Ana Nicolescu și Lavinia Pavel).

Deși au ajuns deja la ediția a11a, penru mine a fost prima întâlnire la care am participat. Aflasem de aceste cursuri încă din toamna anului trecut, însă mereu a apărut câte ceva urgent care m-a împiedicat să mai ajung (renovare apartament, îmbolnăviri și, cireașa de pe tort din ianuarie atunci când am avut acel incident ocular extrem de dureros de care povesteam aici).

Însă, în februarie totul s-a potrivit cum nu se putea mai bine și am considerat cursul ca parte din cadoul pentru ziua mea (cadou făcut de D., care a stat cu micul P. de la 9.30 la 16.30 ca eu să pot participa la eveniment).

Mi-a plăcut foarte mult și pot spune cu mâna pe inimă că a fost mult mai mult decât un simplu curs de Public Speaking.  Ambele invitate (actrița Ioana Ginghină și consultantul  în comunicare Laura Dragomir) au trecut de partea tehnică a unei prezentări și ne-au împărtășit lucruri interesante din experiența personală, accentuând faptul că mai presus de cuvinte sunt emoțiile pe care le transmitem.

Mi-a plăcut (deși m-a îngrozit inițial) faptul că prezentările au inclus multe elemente practice, iar noi, participanții din sală am fost implicați extrem de activ prin intermediul a tot felul de exerciții și jocuri.

dpt112

Din prezentarea Ioanei Ginghină, cel mai mult mi-a atras atenția ideea conform căreia mesajele transmise trebuie să fie caracterizate de: onestitate, autenticitate, integritate și dragoste. De asemenea, mi s-a părut interesantă și ideea legată de faptul că postura și limbajul corpului în general au o influență covârșitoare asupra gândurilor noastre și, în final, asupra mesajului transmis.

dpt113

În ceea ce privește cel de-al doilea speaker-Laura Dragomir, am aflat lucruri noi precum elevator pitich (discursul de 30 de secunde prin care să îi atragi atenția celuilalt). Tot din această prezentare am aflat care sunt cele mai importante întrebări la care trebuie să răspundem atunci când dorim să încheiem o colaborare:

  • Cine sunt?
  • Ce fac?
  • Cum fac?
  • Ce promit să ofer?
  • Cu cine vreau să colaborez?

dpt12

În pauza dintre cele două prezentări, am avut ocazia să cunosc pe viu bloggeri pe care îi citesc sau bloggeri pe care atunci i-am descoperit prima dată. Ne-am răsfățat cu bunătăți de la Lidl (sponsorul tuturor celor  10 ediții de anul acesta al Digital Parents Talks) și am descoperit darurile celor de la Secom, un alt sponsor al cursului. Totul în atmosfera de poveste a conacului Golescu Grant, un spațiu frumos și primitor pus la dispoziție cu generozitate de către DGASPC Sector 6.

Nu am reușit să rămân până la final pentru că micul P. de acasă deja nu mai avea răbdare, însă cred că am reușit să stau la mare parte din  curs și să aflu o grămadă de lucruri noi și interesante și să întâlnesc oameni fascinanți și deosebiți!

Mulțumesc mult organizatorilor -Parenting PR adică Anei și Laviniei pentru această experiență minunată!

P.S. Fotografiile faine incluse și în articol au fost făcute de Mihai Răitaru.

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

2 thoughts on “Digital Parents Talks 11- mai mult decât un curs de Public Speaking

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: