Filme și seriale descoperite recent care mi-au plăcut mult

În ultimul timp, singura mea relaxare au fost  serialele și câteva filme. Nu că nu aș avea o listă lungă de cărți de citit, ci pur și simplu m-am simțit prea obosită să citesc. (V-am povestit deja aici prin câte schimbări am trecut în ultimele luni, încă nu am reușit să găsesc un echilibru) Până reușesc să remediez  situația, am strâns la un loc cele mai recente descoperiri în materie de filme și seriale.

 

 

A. Filme descoperite recent

 

  • Instant family

Un film propus de soțul meu și pe care l-am acceptat cu entuziasm fiindcă părea ușurel.  Frumos a fost dar ușurel…nu prea. Este vorba despre un cuplu care se hotărăște să adopte un copil. Însă, copilul pe care se gândesc ei să îl adopte,  mai are încă doi frați. Așa că cei doi protagoniști ajung să adopte o adolescentă rebelă și doi copii cu probleme vizibile cauzate de lunga ședere în sistem. Au parte de o mulțime de provocări și ceva răsturnări de situație și chiar dacă pe alocuri e un pic superficial mi se pare că e util pentru că face un pic de lumină despre ce înseamnă să adopți un copil și cât de greu poate fi în unele momente.

Trailerul mai jos:

 

 

  • Life itself

Un film minunat, cu trei povești de viață care se leagă între ele într-un mod spectaculos și cu un Antonio Banderas grizonat într-un rol negativ dar la fel de charismatic. Te plimbă prin America și Spania- de la tumultul orașului la peisajele superbe ale livezilor de măslini. E un film-puzzle, în care fiecare episod are legătură cu celălalt, însă cum anume, vei afla abia la sfârșit. Mi-a plăcut în special mesajul pe care îl transmite această producție – și anume că, indiferent de ceea ce se întîmplă, viața are căile ei nebănuite de a continua și e capabilă de a face bun până și din cele mai cumplite tragedii….

Trailer-ul mai jos:

 

 

  • Maria, regina României

Un film istoric deosebit care prezintă vizita Reginei Maria la Paris în timpul tratativelor de pace de după Primul Război Mondial. Eu am văzut filmul după ce în prealabil am citit cartea, așa că pentru impresii la cald vă invit să citiți și articolul tizei mele, Laura Frunză. Oricum, per total mi s-a părut o producție reușită care pune în valoare o parte a istoriei țării noastre mai puțin cunoscute de publicul larg. Un omagiu adus Reginei răniților care a luptat cu toate armele pentru a vedea împlinit visul de veacuri al poporului pe care îl conducea- marea Unire.

Trailer:

 

 

B. Seriale care mi-au plăcut

 

  • Prietena mea genială

Da, serialul este realizat după primul volum al Tetarolgiei napolitane scrisă de Elena Ferrante. Nu am citit cartea, așa că nu pot face comparații însă serialul mi-a plăcut foarte mult. Mi se pare extrem de realist și detaliat realizat. Actrițele care le interpretează pe Lila și Lenu- cele două protagoniste sunt foarte veridice și joacă cu o naturalețe incredibilă. Unele scene mi s-au părut extrem de violente (cum e cea în care Lila e bătută de tatăl său pentru că vrea să își continue studiile) însă pare plauzibil pentru timpul și locul în care se petreceau- un cartier sărac din orașul italian Napoli.

Aștept cu nerăbdare sezonul doi, pentru continuarea poveștii.

Trailer sezonul 1

 

 

 

  • State of union

E o producție cu totul neobișnuită, în care episoadele au doar 10 minute. În esență, în fiecare episod asistăm la discuția unui cuplu. Aceștia stau într-o cafenea și așteaptă să meargă la terapie de cuplu (motivul pentru care au început terapia este că ea l-a înșelat pe el). Discuțiile lor încep de la subiecte banale și ajung la chestii extrem de profunde, făcându-i să conștientizeze o mulțime de lucruri.  Un serial relaxant pe care l-am văzut în două seri (v-am zis că are episoade scurte).

Trailer aici

 

 

 

  • When hope calls

When hope calls este spin-off-ul (un fel de continuare pararelă) a serialului When the heart calls (despre care v-am povestit aici).

Două surori, din Canada anilor 1900 deschid un orfelinat (fiindcă ele însele au trecut prin acestă experiență și vor să ofere copiilor rămași fără părinți un al doilea cămin). Ele trec printr-o mulțime de peripeții și evident, apar și potențiali iubiți (personal, mă cam enervează jandarmul de care e îndrăgostită sora cea mare) însă per total e un serial plăcut, de casă. Poate fi vizionat fără probleme și alături de copii mai mari, fiindcă nu conține scene de sex, nuditate sau violență excesivă (mai e împușcat câte un răufăcător, dar nu cred că moare nimeni).

Sper să urmeze și  sezonul 2 pentru că e o producție foarte frumoasă, cu adevărat relaxantă!

Trailer sezonul 1

 

Photo titlu- sursa: aici

Voi ce filme/seriale  îmi recomandați?

 

 

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: