Întâlnirile babywearing- mai mult decât despre sisteme de purtare

Pe 19 iulie, eram acasă cu micul P. urmărind postările despre ediția de anul acesta a Social Media for Parents cu nostalgia faptului că nu pot fi acolo.

În jurul orelor 16.30, am văzut pe grupul BabyWearing București un anunț urgent  în care se spunea că era nevoie chiar în acea seară de cât mai multe mămici cu copii și sisteme de purtare pentru o filmare care să promoveze  purtatul sănătos al copiilor. Deși întâlnirea era în parcul de la Orășelul Copiilor (adică departe de unde locuiesc eu) am calculat repede cam cât timp mi-ar lua cu metroul plus alte marje și mi-am luat inima în dinți dând join la prima întâlnire a mămicilor purtărețe din viața mea.

Am ajuns un pic mai devreme, numai bine să descoperim puțin zona. Încet-încet intrarea din fața parcului s-a umplut de mămici cu pitici în sisteme colorate, care de care mai frumoase. Odată ajunsă toată lumea, inclusiv echipa de filmare (ulterior am aflat că erau de la Știrile PRO TV) și reportera (m-a surprins plăcut faptul că și ea purta în tandem 2 copii în sisteme diferite– adică un copil în față și unul în spate) ne-am îndreptat spre zona cu iarbă a parcului. Aici totul s-a desfășurat ca un maaare picnic al mămicilor și copiilor. Câteva wrapuri și slinguri superbe așezate pe iarbă pe post de pătură și gata!

Cristina (dacă nu știți cine e Cristina înseamnă că nu ați avut măcar o dată o nelămurire legată de cum se pune/reglează un sistem de purtare- personal pot spune că dacă nu ar fi fost ea, eu nu mi-aș  fi purtat azi copilul într-un sistem ergonomic) a făcut câteva demonstrații în fața camerei cu niste sisteme tip eșarfă (wrap si sling cred) apoi au fost intervievate și câteva mămici. Nu știu toate amănuntele pentru că micul P. nu s-a dezis deloc de cele 16 luni abia împlinite și a fost extrem de activ (adică a vrut mai mult pe jos decât în Isara noastră cu vulpițe) și pe alocuri agitat ca să nu zic altfel (în sensul că propriile jucării au devenit brusc  total neinteresante și a făcut colecție cu mașinuțele altor copii.

La început m-am simțit foarte aiurea, pentru că la orice acțiune restrictivă din partea mea (nu putem să plimbăm căruciorul lui bebe, de exemplu) se lăsa cu plâns și chiar mă gândeam dacă am făcut bine că am venit. Surpriza foarte plăcută a fost atitudinea tuturor celorlalte mămici– foarte relaxată și înțelegătoare față de comportamentul micului P. Încet-încet m-am relaxat și eu și am reușit chiar să socializez puțin.

S-au făcut poze, am alergat după zmeu, am făcut troc cu jucării, am schimbat impresii despre sistemele de purtare. Cu alte cuvinte, m-am simțit ca într-o mare familie alături de niște persoane pe care atunci le cunoscusem pentru prima dată. Pentru mine, e mare lucru tot ceea ce s-a întâmplat, a fost ca un vis frumos, ca o gură de aer proaspăt.

Am vrut neapărat să scriu acest articol deoarece, înainte să particip la o astfel de întrunire, eram convinsă că întâlnirile babywearing implică doar probat și reglat sisteme de purtare, închirieri, returnări și cam atât. Ei bine, acum pot spune cu mâna pe inimă că sunt mult mai mult- sunt izvoare de energie pozitivă, de frumusețe și de bucurie.

Dacă nu ați participat până acum, vă recomand cu căldură să nu mai așteptați nicio clipă. Verificați programul întâlnirilor babywearing din orașul vostru și mergeți cu încredere! Este o experiență frumoasă ce nu trebuie ratată!

Puteți urmări filmarea realizată în cadrul întâlnirii  aici.

Foto: Întâlnire babywearing, preluată de aici

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

2 thoughts on “Întâlnirile babywearing- mai mult decât despre sisteme de purtare

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: