Jurnal de student la asistență socială


Astăzi vreau să lansez o invitație tuturor studenților la asistență socială din România. M-am gândit mult, mai ales după ultimele articole, în care am scris despre ce mi-ar fi plăcut mie să se întâmple diferit în perioada facultății (atât la cursuri cât și la stagiile de practică).

 

Ei bine, eu am terminat facultatea de ceva ani și îmi dau seama că nimeni nu știe mai bine realitatea “din teren” decât voi, dragi studenți. Așa că, astăzi, vă provoc să reflectați un pic la tot ce înseamnă asistența socială pentru voi.  La lucrurile care vă plac și la cele care credeți că ar putea fi îmbunătățite. La experiențe care v-au clădit și la situații care ați vrea să nu se mai repete. Și… puneți-le în scris. Poate ați descoperit ceva wow la practică. Sau ați citit o carte care v-a marcat. Ați văzut un film ori un serial în directă legătură cu domeniul asistenței sociale. Sunt o mulțime de lucruri care merită date mai departe.

 

Nu trebuie să fiți as la scris, trebuie doar să vreți să schimbați ceva. Să veniți cu un feedback constructiv. Să mulțumiți sau să aduceți soluții. Sunt ferm convinsă că societatea și țara în care trăim are mare nevoie de voi- de mintea voastră ageră și de ideile voastre inovatoare. Permanent putem învăța unii de la ceilalți, dacă suntem deschiși și orientați spre dezvoltare continuă.

 

Până acum, am scris singură, atât cât mi-a permis timpul și atât cât m-am priceput. Însă cred că a venit momentul să dau și altor oameni  faini ocazia să vorbească. Așa că vă ofer gratuit spațiu, aici pe blog, să publicați articole pornind de la viața ca student la asistență socială! Știu, nu e un site mare, însă vă asigur că mulți cititori sunt studenți sau asistenți sociali iar mesajul vostru va ajunge acolo unde trebuie.

 

Dacă vă e teamă, o puteți face sub anonimat- intenția mea e să vă încurajez să vă împărtășiți ideile. Tot ce contează e tonul civilizat, politicos, fără injurii sau acuzații nefondate. Să nu uităm că suntem asistenți sociali, profesioniștii care au dus empatia la rang de artă.

 

 

Așa că nu o mai lungesc: aștept cu drag și interes articolele voastre (între 500 și 1000 de cuvinte) la adresa de e-mail : craciunlauramaria@gmail.com

 

 

De asemenea, dacă aveți alte idei, nelămuriri, sugestii, nu ezitați să îmi scrieți (în comentarii, pe Facebook, pe mail, cum vreți voi).

 


Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: