Un loc nou pe săptămână #6 : Muzeul Național al Aviației Române

Campania: Un loc nou pe săptămână! continuă cu un muzeu foarte interesant, unic în țara noastră, care sigur îi va impresiona pe cei mici – Muzeul Aviației Române.

 

 

Adresa:

Strada Fabrica de Glucoză nr. 2-4, sector 2, București (metrou: stația Aurel Vlaicu; autobuz 605: stația Muzeul Aviației)

 

Program de vizitare:

  • Luni -închis
  • Marți-duminică: 09.00 – 17:00 (ultimul vizitator intră la 16:00)

 

 

Tarife intrare:

10 RON/ persoană – copiii au acces gratuit

 

Principalele atracții

colaj avioane 1

 

Muzeul este împărțit în două zone mari: expoziția exterioară (cea din curtea muzeului) și expoziția interioară (aflată în 3 încăperi din vecinătate). Noi am avut parte de vreme bună  și un copil destul de răbdător, așa că am vizitat întreg muzeul. Colecția din curte se întinde pe trei alei care cuprind: mașini militare, lansatoare de rachete, mașini radar, elicoptere și avioane.

 

În funcție de preferințe, veți găsi multe potențiale atracții: rachete, avioane de vânătoare și de antrenament, elicoptere de toate mărimile, scaune care se catapultează, simulatoare de zbor și multe altele. (găsiți descrieri exacte pentru fiecare  pe site-ul muzeului). Holul care face legătura între cele două săli interioare este amenajat în stil interbelic cu piatră cubică, vitrine, afișe, manechine îmbrăcate în haine de epocă etc.

 

 

Impresii

colaj muzeu 1

Sincer, înainte să vizităm muzeul, am citit niște impresii nu prea încurajatoare, așa că am pornit cu așteptări zero. Într-adevăr, exponatele din curte sunt foarte neîngrijite și, mai ales, mașinile militare sunt chiar într-o stare avansată de degradare (geamuri lipsă, cauciucuri sparte, pline de praf și de păienjeni). Avioanele și elicoptere impresionează prin măreție însă probabil sunt doar umbre a ceea ce au fost cândva. E mare păcat că nu sunt întreținute- sunt foarte frumoase și din câte am înțeles este singurul muzeu de acest fel din țară.

 

Ce mi-a plăcut a fost faptul că majoritatea exponatelor au lângă ele un panou cu informații (tipul de aparat, anul și locul fabricației, specificații tehnice, scopul utilizării (de luptă, pentru antrenament, agricol etc.). De asemenea, există și câteva băncuțe chiar în fața elicopterelor unde  te poți odihni liniștit.

colaj avioane 3

 

 

Recomandări

Vă sugerez  să alocați măcar vreo două ore pentru vizitarea acestui muzeu pentru că este relativ mare și o să vă ia destul timp (mai ales dacă faceți și câteva poze sau vă opriți să citiți panourile cu informații). Nu există magazin în zonă, așa că să aveți la voi apă și chiar ceva de ronțăială, dacă credeți că e cazul.

Față de alte muzee vizitate , acesta are și o baie modernă și curată în interior (ceea ce e super, fiindcă un copil mai micuț s-ar putea să o folosească dacă vizita se lungește).

 

 

Nu uitați că pentru copii, puteți folosi sau descărca  modelul de aici pentru a ține evidența locurilor vizitate împreună 🙂 (dacă cel mic nu știe încă să scrie, puteți completa voi pornind de la ceea ce vă răspunde).

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: