Nu îmi mai pot imagina viața fără el!

Ieri, micul P. a împlinit 2 ani.

Au fost 2 ani minunați în care am învățat mai multe despre mine decât în toți cei 25 de dinainte.

Mă uit la el cum doarme liniștit, cu picioarele pe mine sau agitat, căutând sânul, uneori zâmbind în colțul gurii alteori râzând în  hohote în somnul lui de copil angelic.

Nu o să încep acum să înșir toate motivele pentru care este un copil extraordinar, minunat și cea mai mare bucurie a mea. Fiecare mamă știe că puiul ei e unic și că aceste lucruri parcă își pierd din valoare atunci când sunt furate din inimă pentru a fi puse în cuvinte…

Așa cum vă spuneam mai demult, micul Pavel (după 2 ani, parcă merită și el să îi scriu prenumele întreg, nu?)  a fost un copil extrem de dorit pe care l-am iubit din prima clipă, dar pentru care eu nu am fost deloc pregătită din punct de vedere psiho-emoțional.

Cu toate astea, el a venit oricum și viața mea a căpătat o cu totul altă configurație: s-a umplut de sensuri necunoscute, de bucurii nebănuite, de o dragoste infinită….

Nu cred că există pe lumea asta ceva mai greu decât să fii mamă (și părinte în general). Copiii vin în lume pentru a o face mai bună, însă de noi depinde să îi pregătim să fie niște oameni frumoși, neînfricați, liberi. Ei nu te întreabă, acționează pur și simplu, dezvelindu-ți răni mai noi sau mai vechi, frici de care credeai că ai  scăpat, dureri care nu știai că există dar și bucurii care nu pot fi descrise în cuvinte, amintiri care îți luminează cele mai negre zile,  resurse pe care nici nu știai că le ai…

După 2 ani de mămicie alături de Pavel, știu că a fi mamă înseamnă mult mai mult decât ceea ce se vede din exterior: hrănit, schimbat, alăptat, purtat, spălat, jucat și adormit copilul. Înseamnă că viața ta capătă un cu totul alt  sens, că prioritățile ți se schimbă , că tu cea de dinainte de a fi mamă rămâi o amintire și devii un alt om.  Unul mai bun, mai echilibrat, mai încrezător.

Nu, problemele mele inițiale nu s-au rezolvat de la sine, dar acum am cea mai puternică motivație pentru a le depăși. Chiar dacă am momente în care mi-e dor de libertatea din viața de dinainte de micul P. , vă spun cu mâna pe inimă- că nu îmi mai pot imagina viața fără el și că e cel ma frumos dar pe care eu și D. l-am fi putut primi!

Cine mai simte la fel?

Copilul meu, ești clipa ce răsună
În dimineți, când soarele-i aprins,
O notă caldă, pe a vieții strună,
Un colț de rai, din cerul necuprins,

Copilul meu, ești sfântă revărsare,
Chiar și atunci când viața este grea,
Când te privesc, în clipe de-ncercare,
Primesc puterea de-a înainta. (sursa: aici)

Photo titlu by Alex Pasarelu on Unsplash
Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

3 thoughts on “Nu îmi mai pot imagina viața fără el!

  1. La multi ani, Pavel! Sa-ti fie viata plina de zambete! Laura, ai surprins asa frumos trairile ce ne incearca atunci cand devenim mame! Si eu simt acelasi lucru. Ne apropiem de 4 si respectiv 1 an si viata dinainte parca e o amintire,-dar culmea, din viata altcuiva.. 🙂 kisses and hugs! :*

  2. La mulți ani, micuțule! Să cresti frumos.
    Eu am doi copii și nici nu mai știu cum e fără ei. Și e tare fain…..Te îmbrățișez!

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: