Un loc nou pe săptămână #5 : Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

Astăzi vă povestesc câteva impresii despre unul dintre cele mai mari parcuri din București pe care trebuie să îl vedeți măcar o dată. E un parc cu tradiție, construit în 1965 dar încă arată bine și e o oază de verdeață într-un oraș atât de plin de asfalt și betoane.

Adresă:

Parcul Alexandru Ioan Cuza sau IOR (acronimul pentru Întreprinderea Optică Română din apropiere) este situat  în sectorul 3, în perimetrul delimitat de străzile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Câmpia Libertății, Constantin Brâncuși, Baba Novac și Nicolae Grigorescu.

Program de vizitare:

Parcul  nu este închis noaptea, așa că poate fi vizitat tot timpul.

Tarife intrare:

Fiind un parc public, accesul este gratuit.

 

Principalele atracții

Aș zice că lacul  și insulițele. Deși nu e foarte departe de noi, de puține ori am reușit să îl străbatem de la un capăt la altul, așa că pentru mine e un parc care mereu mă surprinde fiindcă descopăr ceva nou. În weekend este foarte aglomerat, mai ales că frecvent au loc tot felul de evenimente: festivaluri, concerte, târguri meșteșugărești (iarna există inclusiv patinoar în aer liber). La una dintre intrările în parc există și o bisericuță din lemn, construită în stil maramureșean.

La fel ca în alte parcuri cu lac, există posibilitatea de a te plimba cu vaporașul sau de a închiria o hidrobicicletă. Pentru copii, veți găsi la tot pasul locuri de joacă cu leagăne și tobogane, ba chiar cu trasee mai complicate și chiar o mică tiroliană. Pe lângă locurile de joacă publice, contra-cost există și saltele gonflabile, trenuleț din acela tip parcul de distracții etc. De asemenea, puteți admira păunii sau păsările de apă (lebedele, rațele i pescărușii) ori savura ceva la o terasă.

 

 

 

 

Impresii

Noi am fost într-o zi din timpul săptămânii, în jurul prânzului. Am descoperit o altă față a parcului, una în care era aproape pustiu și mărturisesc că mi-a plăcut foarte mult. Ne-am plimbat în voie, am stat pe băncuță, micul P. a încercat tiroliana și a studiat toate mașinuțele întâlnite în cale.

Într-adevăr, multe standuri și terase erau închise dar nu m-a deranjat deloc acest lucru. Mi se pare o opțiune foarte bună într-o zi frumoasă de toamnă în care vrei să petreci ceva timp pe afară.  Mie îmi place că are foarte multe bănci pe care poți sta să admiri lacul (inclusiv pe insuliță) și că în general e destul de curat.

 

 

 

 

Recomandări

Dacă mergeți în weekend, să vă așteptați la aglomerație. Iar dacă mergeți în timpul săptămânii să aveți la voie ceva de ronțăit, apă etc. De asemenea, unele atracții (precum vaporașul și hidrobiciletele cred că sunt disponibile în special în weekend.

E un parc mare, cumva în cerc, deci dacă depindeți de o anumită ieșire, aveți grijă cât de mult vă aventurați într-o tură de parc. Nouă ni s-a întâmplat nu o dată să intrăm în parc pe la Titan și să ieșim pe la Dristor :))).

 

 

Iar pentru copii, puteți folosi sau descărca  modelul de aici pentru a ține evidența locurilor vizitate împreună 🙂 (dacă cel mic nu știe încă să scrie, puteți completa voi pornind de la ceea ce vă răspunde).

 

 

 

P.S. Toate fotografiile din acest articol sunt din arhiva personală și nu pot fi în niciun fel  preluate utilizate de către terțe persoane.

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: