Răducu are nevoie de noi!

Ieri am primit un telefon. O rudă apropiată, fost voluntar în tabăra MagiCAMP de anul trecut (da, nu sunt singura din familie cu preocupări în domeniul social) mi-a povestit că unul dintre copiii pe care i-a cunoscut în tabără se află în prezent într-o luptă contracronometru împotriva unei boli nedrepte.

 

Copilul vesel cu ochi negri și pătrunzători

Mai jos vă las descrierile făcute de mama lui și de voluntarele care l-au cunoscut în tabără:

Este destul de matur dar îi place și să se joace, îi plac eroii din desene animate și plimbările cu mami și tati. Este un copil activ, vesel, iubește tot ceea ce îl înconjoară și a învățat să se bucure de toate lucrurile mărunte. Iubește enorm animalele și își dorește să locuiască la țară, aproape de natura cum spune el. În primul rând, așa cum scriam și în mesajul de pe facebook îi plac oamenii, îi place să socializeze, să vorbească despre lucruri serioase.

 

Pentru mine a fost unul din cei mai maturi copii din tabără, simțeam că deși are 8 ani, era ca un adult. Nu aveai cum să-l păcălești legat de dorul de casă, voia argumente pertinente și nu uita ce îi spuneai. La parcul de aventură îmi aduc aminte că se oprise la un moment dat, iar atunci am fost jos și tot l-am încurajat și s-a uitat mult timp în ochii mei, iar apoi fără să zică ceva a continuat liniștit traseul. În seara nu a lăsat pe nimeni să îi facă duș în afară de  mine și mi-a zis: te iubesc. Știu că am plâns în seara aia pentru că mi s-a părut unul dintre cele mai sincere, Răducu era zgârcit cu drăgălășeniile. A doua zi a plecat, dar înainte să plece, eram în sala de sport și a venit la mine și mi-a spus:”Cami, pentru ultima data?” Și atunci am făcut amândoi ca doi lupi: “Auuu”. Dar eu nu accept să fi fost ultima dată. Lupii puternici trăiesc mult.

 

Răducu e puternic și fragil în același timp, determinat să reușească. Are un zâmbet fermecător și o inteligență sclipitoare, ochi negri și pătrunzători care ascund o luptă de mai bine de 7 ani cu un diagnostic crunt și o boală perfidă. A ajuns în punctul în care tratamentul recomandat e unul alternativ non-toxic, disponibil în Germania, cu un cost estimat de 20.000 euro. Hai să-l ajutam!

 

Nu lăsa pe mâine toată dragostea pe care o poți oferi azi! Răducu este un copil, la fel ca toți copilașii de altfel, pe care nu ai cum să nu îl iubești!  Un ajutor din partea fiecăruia îi poate reda zâmbetul molipsitor de care ne-am îndrăgostit în tabăra MagiCAMP!

 

 

6 ani de chimioterapie

La doar 8 ani, Răducu are o tumoră cerebrală: gliom de chiasmă optică care i-a răpit lumina unui ochișor prin atrofierea nervului optic, a suferit doua intervenții chirurgicale și a îndurat aproape șase ani de chimioterapie!

A terminat al treilea protocol de chimioterapie în decembrie 2018 însă în acești 7 ani tumora lui nu a stat niciodată pe loc fără tratament citostatic. Tratament care este deja prea mult pentru un copilaș de 8 ani și care, dacă ar mai continua, ar declanșa o a doua neoplazie.

Sigura soluție care l-ar putea ajuta, să țină măcar o vreme tumora pe loc sau chiar să îl salveze, ar fi un tratament alternativ non toxic, care se face în Germania, dar care ne costă circa 20.000 euro.

 

 

Cum poți ajuta?

Oricine poate ajuta donând în unul dintre cele două conturi de mai jos deschise la Raiffeisen Bank Agentia Colentina 1, titular:  PANĂ VALENTINA:

 

Cont LEI: RO73 RZBR 0000 0600 1773 1552
Cont EURO: RO25 RZBR 0000 0600 1773 1446

 

Nici nu îmi pot imagina ce înseamnă pentru un părinte să duci o astfel de luptă acerbă. Să simți că viața copilului tău e condiționată de o sumă de bani. E crud și nedrept și la limita suportabilității. Răducu și-a petrecut aproape întreaga viața la chimioterapie dovedind că este un luptător neînfricat. Însă acum lupta nu mai ține doar de curaj și voință. Tratamentul de care nevoie nu este în niciun fel decontat de stat  și depășește cu mult posibilitățile financiare ale familiei.

Orice donație contează! Haideți să-l ajutăm!

 

Lasă un mesaj :)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: