Seriale cu care mi-am pierdut timpul și o revelație dureroasă

Așa  cum v-am povestit în articolele anterioare, în ultimii 3-4 ani am devenit o mare devoratoare de seriale. În special polițiste, medicale sau istorice. Însă nu zic nu și când găsesc ceva cu totul deosebit chiar dacă nu se încadrează în clasificarea de mai sus. Evident că pe lângă serialele care mi-au ținut de urât într-o perioadă de tranziție la un nou rol foarte important din viața mea, am descoperit și producții care mai mult mai enervat sau pur și simplu m-au dezamăgit. Gusturile nu se discută, așa că este posibil ca vouă să vă placă cele 3 seriale din lista mea neagră și e perfect normal să fie așa. Însă mie mi-au generat prea multe frustrări, așa că am simți nevoia să o spun și pe blog:

1.Mistresses

mistresses.jpg

Sursa foto: aici

Un serial la care nu am rezistat decât 2 sezoane și jumătate (și acelea date pe repede-înainte). Probabil nu m-a prins subiectul- 4 femei și viețile lor complicate care ajung în situații extrem de complicate din toate punctele de vedere (moral, legal, financiar etc.) și în cele din urmă- amante. Mi s-a părut cam forțat și tot mai greu de urmărit cu fiecare episod. Poate și pentru că nu am reușit să rezonez cu niciuna dintre eroine, nu am găsit motivația să urmăresc mai mult. Oricum, privind retrospectiv, cred că am pierdut prea mult timp cu el- în concluzie  nu mi-a plăcut și nu îl recomand.

2.Devious Maids

devious maids.jpg

Sursa foto: aici

Un serial care mi-a plăcut ceva mai mult decât primul, însă la care, din nou, intriga mi s-a părut cusută cu ață albă.  O profesoară universitară  se angajează menajeră în casa unor bogătași pentru a investiga crima petrecută acolo de care este acuzat pe nedrept fiul său. Really? Personajele sunt carismatice și chiar ajungi să le simpatizezi pe cele 5 apoi 4 menajere cu origini latino-americane care muncesc din greu pentru o viață mai bună. M-am uitat la toate cele patru sezoane și poate nu l-aș fi inclus pe black list dacă avea un final mai logic. Însă mi se pare foarte aiurea să închei un serial cu o enigmă care nu va fi niciodată dezlegată pentru că nu mai urmează alte episoade. Așa că vă puteți uita la primele 3 sezoane, ba chiar și la al patrulea, însă vă avertizez că după ultimul episod e foarte posibil să rămâneți cu un gust amar pentru că producătorii nu au avut inspirația să găsească un final mai firesc.

3.Scorpion

scorpion.jpg

Sursa foto: aici

Tot 4 sezoane- aceeași poveste ca în cazul Devious Maids. Un serial drăguț- care mi-a plăcut mult și pe care nu l-am adus în discuție până acum pentru că nu se încadra în niciuna dintre categoriile prezentate. Producția are în prim plan viața lui Walter O”Brien- un tânăr geniu  și a echipei sale- Scorpion, alcătuită  din alți 3 geniali (Toby, Happy și Sylvester) plus Paige- o fostă chelneriță care îi ajută să interacționeze cu oamenii normali și Cabe- un agent de la Securitatea Națională. E un serial de aventură- în care pe parcursul fiecărui episod, cei 6 “scorpioni” reușesc prin cele mai inedite mijloace să rezolve conflicte și să găsească soluții în cazul unor dezastre iminente. Din nefericire, finalul ultimului  sezon m-a surprins atât de neplăcut încât m-a determinat să îl includ în acest articol. Total neașteptat- însă la modul ilogic și enervant- așa aș putea caracteriza modul în care s-a încheiat acest serial. Poate vi se pare că sunt pretențioasă-, însă adevărul e că sunt foarte frustrată.

Nu înțeleg de ce unii producătorii nu au mai mult respect față de fani și chiar față de serialul în sine, oferindu-i un sfârșit mai plauzibil. Știu că se poate- The Mob Doctor– deși a fost anulat după doar 13 episoade s-a terminat magnific.

Concluzia la care am ajuns după ce am vizionat atâtea seriale

Dat fiind că sunt niște producții care depind de foarte multe variabile (actori, bugete, contracte de reînnoire sau nu), mereu va exista să se întâmple unul dintre cele două lucruri de mai jos – sau chiar ambele:

1.Relațiile din serial

Pe măsură ce unii actori pleacă, relațiile dintre personaje se tot schimbă, încât după un număr mai mare de sezoane se ajunge ca în Grey”s Anatomy unde nici nu mai știi exact cine cu cine a fost de-a lungu timpului. Și e aiurea și chiar frustrant. Pentru că prinzi de drag de personaje sau cupluri (de exemplu Jackson și April ca să rămânem la aceeași producție) și acestea se tot destramă, eroii de care te atașezi mor sau dispar din peisaj și îți lasă așa o impresie că absolut nimic nu e stabil. Știu- și viața însăși este efemeră- însă sunt de părere că tocmai acest du-te-vino al actorilor de seriale creează  de multe ori  modele de relații inconsistente și alimentează mitul că nu există dragoste care să dureze mai mult de … câteva sezoane.

ABC's "Grey's Anatomy" - Season Thirteen

Sursa foto: aici

2. Finalul unui serial

Știu că de multe ori deja s-a filmat/difuzat o parte dintr-un sezon atunci când producătorii decid că nu vor mai filma unul nou. Și din acest punct, lucrurile o iau la vale. Dacă scenariștii și regizorii nu fac un efort pentru a oferi fanilor un final decent- te trezești, în cel mai bun caz cu seriale încheiate în coadă de pește. De multe ori, însă nici măcar atât- lucruri care iau întorsături inexplicabile, personaje care fac gesturi necaracteristice și chiar de neînțeles- toate conduc spre un deznodământ care îi lasă celui care a vizionat cu sufletul la gură episod după episod un sentiment acut de frustrare.

Eu am întâlnit ambele situații în mai multe rânduri, și după ce am reflectat un pic, mi-am dat seama că aș putea să mă scutesc de multe dezamăgiri citind o carte în locul vizionării unui serial (nu de alta, dar măcar riscul unui final total lipsit de sens e mai mic). Sigur, e schimbare dramatică care nu se va produce peste noapte. Însă clar nu o să mai încep seriale noi, o să mă mai uit din când în când la cele care m-au convins de-a lungul timpului -anul ăsta o să îmi fac  o listă scurtă a producțiilor care încă merită timpul meu.

Voi ce seriale aveți pe lista neagră?

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

3 thoughts on “Seriale cu care mi-am pierdut timpul și o revelație dureroasă

  1. Eu nu prea mă uit la seriale şi rar aleg seriale foarte lungi pt că mă plictisesc de ele. Prefer serialele mai uşurele, unde nu risc să mă implic emoţional. Printre cele urmărite în ultimul an au fost Grace and Frankie (super funny până la seria a patra, când parcă s-au stricat lucrurile), Miss Fischer’s Murder Mysteries, The Good Witch şi acum mă uit la The Crown.

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: