Toată țara se ridică în picioare pentru asistența socială!

Dacă acum ceva timp discutam despre importanța cunoașterii profesiei de asistent social de către ceilalți membri ai societății, astăzi îmi face deosebită plăcere să scriu despre un eveniment cu totul deosebit și extrem de important pentru profesia noastră.

Începând cu luna mai a acestui an, Colegiul Național al Asistenților Sociali a început derularea unei campanii la nivel național, cu evenimente specifice în fiecare dintre județele țării. Cu o denumire  inspirată din celebrul motto “Stand up for social work!”, campania “Toată țara se ridică în picioare pentru asistența socială!” are drept principal scop promovarea și valorizarea profesiei de asistent social la nivel național. De asemenea, are în vedere consolidarea profilului public al CNASR, creșterea numărului de membri respectiv dezvoltarea filialelor de la nivelul fiecărui județ ( informații preulate din interviul acordat de domnul Doru Buzducea, președinte CNASR,  pentru Ziarul de Vaslui, interviu ce poate fi citit integral aici ).

Personal, sunt încântată de această inițiativă mai mult decât necesară și binevenită.  Deoarece consider că orice acțiune  derulată în scopul îmbunătățirii imaginii profesiei de asistent social trebuie promovată de fiecare dintre noi prin toate mijloacele avute la dispoziției, voi detalia mai jos acțiunile derulate până acum în cadrul campaniei “Toată țara se ridică în picioare pentru asistența socială!”

  • 1) 18 mai 2017 – a avut loc seminarul “Cadrul legislativ privind buna practică și funcționare a Serviciului Public Asistență Socială la nivel unităților administrativ-teritoriale” în Sala Amfiteatru a Universității “Constantin Brâncuși”din Tg Jiu, organizat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR) sucursala teritorială Gorj, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, Prefectura Județului Gorj, AJPIS Gorj, Direcția de Sănătate Publică, Fundația Terre des Hommes România și Asociația pentru Incluziune și Dezvoltare Socială Gorj. (articol pe acest subiect puteți citi aici)
  • 2) 8 iunie 2017 – a avut loc conferința: „Asistența socială, știință și artă în contextul dezvoltării durabile” la Centru de Îngrijire și Asistență (CIA)  Agnita,  eveniment organizat de către filiala Sibiu a CNASR, în parteneriat cu Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și CIA Agnita. Manifestarea s-a încheiat cu o seară tradițional-românească ‒ șezătoarea: “La bunici, acasă” ‒ prilejuind astfel întâlnirea a trei generații: studenți, adulți (specialiști) și vârstnici (beneficiari ai CIA Agnita).(articol aici ). 
  • 3) 23 iunie 2017– s-a desfășurat dezbaterea cu tema ”Provocări și oportunități ale asistenței sociale în județul Neamț” în Casa de Cultură din Târgu Neamț, eveniment organizat de Sucursala Neamț a Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR) în parteneriat cu Primăria Târgu Neamț, Casa de Cultură Ion Creangă și în colaborare cu DGASPC Neamț. (articol integral aici)
  • 4) 24 iunie 2017 a avut loc, în localitatea Hârja-Oituz întâlnirea cu tema „Stres și burnout în asistența socială”, organizată de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) – Sucursala Bacău. (interviu integral aici).

După cum se poate observa, au fost organizate evenimente extrem de diverse, toate menite să aducă în prim plan asistentul social și importanța majoră pentru societate a activității desfășurate de acesta. Sper ca fiecare județ din țara noastră să găzduiască evenimente similare iar percepția asupra profesionistului în asistență socială să capete nuanțe din ce în ce mai luminoase.

Pentru evenimentele viitoare care sunt pe agenda campaniei, voi dedica un articol distinct, așa că rămâneți conectați 🙂

Foto: Stand up for social work, preluată de aici

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

3 thoughts on “Toată țara se ridică în picioare pentru asistența socială!

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: