Top 5 seriale faine mai puțin cunoscute

Astăzi inaugurez oficial o nouă secțiune a blogului intitulată: “Fii bine cu tine!” Ideea a pornit de la experiența mea că mamă a micului P.  Mai concret, mi-am dat seama cât de adevărată este expresia conform căreia dacă nu ești bine tu (cu propria persoană) nu poți să fii un părinte care să dea randament maxim pentru copilul său. Sigur, ne putem descurca și pe pilot automat, însă dacă se poate și altfel, de ce să nu încercăm măcar?

În cadrul acestei noi secțiuni, veți regăsi două tipuri de articole. Pe de o parte, despre dezvoltare personală, experiențe și impresii din cărți de profil (da, tocmai am pornit într-o călătorie de auto-cunoaștere ceva mai profundă) grupate în subcategoria: “Pentru minte și suflet“.

De cealaltă parte, voi publica articole despre activități menite să ne ajute să ne relaxăm puțin după o zi istovitoare alături de cei mici intitulată sugestiv: “După ce adorm copiii” (pe facebook veți găsi articolele grupate sub hashtag-ul #DupaCeAdormCopiii). Mai concret,  veți găsi informații despre seriale, muzică, sau evenimente care m-au bucurat, mi-au furnizat informații utile sau pur simplu mi-au oferit o pauză minunată de deconectare. De ce? Pentru că, pe lângă gătit, spălat vase, făcut curățenie, călcat haine, avem nevoie și de câteva momente doar pentru noi. Fiecare alege ceea ce i se potrivește mai bine, eu vin doar cu câteva sugestii pentru serile în care nu aveți chef  decât să stați în pat și să evadați un pic din cotidian.

Vă anunț din start că nu sunt o critică de film cu pretenții. Nici măcar o mare cinefilă în adevăratul sens al cuvântului. Însă, după ce s-a năsut micul P., serialele  au fost pentru o bucată de vreme refugiul meu cel mai sigur. O bună perioadă (mai ales în primele 6 luni) am devorat episod după episod câteva zeci de seriale, astfel încât pot face câteva recomandări pornind de la ceea ce mie  mi-a plăcut sau nu.

Astăzi vă propun 5 seriale, cele care m-au captivat cel mai tare în acești ultimi 2 ani. Nu  sunt alese după nota de pe imdb sau alte criterii vânate de critici, ci doar după subiect, care la momentul vizionării mi s-a părut extrem de interesant.

The Good Doctor

the good doctor

Sursa foto : aici

Acest serial este cea mai recentă descoperire a mea și pot spune că m-a impresionat prin mesajul transmis. Chiar dacă serialul american este un remake după un altul sud-coreean (pe care nu l-am văzut), povestea este minunată și vă recomand din suflet să îl vizionați. Shaun Murphy (interpretat destul de credibil de Freddie Highmore) este un medic chirurg rezident care suferă în același timp de autism și de sindromul savantului.

Este o poveste emoționantă despre lupta împotriva prejudecăților celor din jur, despre integrare și umanitate. Mi-a plăcut că filmul încearcă să mențină un oarecare echilibru și nu prezintă o poveste a unui rezident genial și atât, ci încearcă să arate și câteva dintre problemele reale ale unei prsoane care suferă de această tulburare (dificultățile de comunicare cu cei din jur, faptul că nu îi place să fie atins ssau să răspundă la întrebări. Relația lui Shaun cu fratele său mai mic Steve este una extrem de frumoasă, chiar dacă este adusă în prim plan doar de amintirile evocate de erou.  Până acum am văzut 9 dintre cele 10 episoade (serialul etse producție 2017) și pot spune că The Good Doctor are un mesaj puternic care poate fi văzut nu doar de mame, ci chiar alături de copii mai mari. Vă las una dintre replicile mele preferate din primul episod, pe care Shaun i-o adresează doctorului Mendelez, superiorul său: “Am văzut muți chirurgi în școala medicală. Ești mult mai bun decât ei. Am multe de învățat de la tine. …..Ești foarte arogant. Crezi că te ajută să fii un chirurg mai bun? Îți face rău ca persoană? Merită?”

Anne

Anne

Sursa foto: aici

Sau Anne cu un E, cum îi place tinerei eroine să se prezinte oricui are ocazia. Serialul farmecă pe mai multe planuri- peisajele din natură absolut magnifice, naturalețea cu care Amybeth McNulty o interpretează pe Anne Shirley (nu degeaba a fost aleasă din peste 1800 de alte fete).  Serialul canadian este bazat pe romanul Anne of Green Gables scris de Lucy Maud Montgomery și prezintă aventurile unei fetițe orfane care a trecut prin o serie de experiențe trauatizante, dar pe care încearcă să le uite inventând mereu povești fantastice (lectura este una dintre marile ei pasiuni alături de converație- monolog sau dialog).

Dintr-o greșeală, Anne ajunge la ferma Green Gables deținută de  Marilla  și Matthew Cuthbert (frate și soră, trecuți de prima tinerețe) care doreau să adopte un băiat pentru a-i ajuta la treburile gospodăriei. Anne va face tot posblul să îi convngă că ea este o alegere mai bună. De-a lungul celor  7 episoade de câte o oră și jumătate din primul sezon  (din fericire va  urma și sezonul 2) serialul  urmărește dinamica acestei noi și inedite  familii, cu toate suișurile și coborâșurile inerente. Dacă vreți să evadați într-un peisaj idilic, cu atmosfera anilor 1800, vă recomand din toată inima să vizionați măcar un episod din Anne.

This is us

this is us

Sursa foto: aici

Sau noul serial de familie fenomen al Americii. Și, pe bună dreptate, este o realizare de excepție cu un subiect mereu de actualitate- familia și cu o distribuție valoroasă (Milo Ventimiglia și  Mandy Moore în rolul părinților) Până acum, am reușit să văd doar sezonul 1 (deși a apărut deja sezonul 2 încă din toamnă). Mi-a plăcut foarte mult ideea de a insera alternativ momente din trecut cu momente din prezent, fără o ordine cronologică bine definită, ci mai degrabă emoțională. Rebbecca și Jack se pregătesc să aibă tripleți. Din nefericire, unul dintre cei 2 bieței nu supraviețuiește, iar cuplul va adopta un bebeluș de culoare, născut în aceeași zi cu ceilalți doi. Dacă în secvențele din trecut ne sunt prezentate provocările celor 2 părinți, în cele din prezent, cei 3 copii ajunși deja la 37 de ani se luptă fiecare cu propriile probleme (obezitate, căutarea propriei identității respectiv a propriului drum profesional).

Este un serial captivant, cu momente intense- în care plânși sau râzi cot la cot cu personajele. Sunt explorate stări diverse, în care fiecare mamă se va egăsi cel puțin o dată. Persoanjele sunt departe de a fi perfecte, fac de multe ori alegeri pe care apoi le regretă, se îndepărtează unii de ceilalți pentru ca apoi să își dea seama de valoarea pe care o are un frate/soră și să facă eforturi pentru a se regăsi. Sunt convinsă că și sezonul 2 este la fel de bun, și promit să revin cu impresii după ce o să îl vizionez.

Victoria

victoria

Sursa foto: aici

Prima dată am vizionat un episod din acest serial dintr-un motiv extrem de superficial- îmi plac foarte mult rochiile de epocă. Însă am avut marea surpriză că nu este deloc doar un alt serial despre regi și regine (în cazul de față regina Victoria și prințul Albert ai Marii Britanii la început de secol XIX), ci unul despre emoții și sentimente profunde. Producția britanico-americană, avându-i  în roluri principale pe Jenna Coleman și Tom Hughes  prezintă și evenimente istorice , însă se concentrează pe  evoluția psiho-emoțională a Victoriei ca proaspătă regină, apoi soție și mamă. M-au surprins în mod păcut lecțiile despre cuplu desprinse  din numeroase episoade (e revelator cum învață să își protejeze dragostea/ căsnicia într-un mediu care nu prea le încurajează. Personal, am învățat lucruri utile și îl recomand cu mare drag. Nu uitați, este în primul rând un serial despre viața de cuplu (chiar dacă protagoniștii sunt de viță nobilă), rochiile și decorul de epocă sunt doar un bonus!

Chiar dacă la începutul primului sezon (în prezent deja a rulat și sezonul 2) episoadele par a se concentra mai mult pe partea politică, și pe relația de prietenie dintre Victoria și noul ei Prim Ministru, o dată cu apariția în peisaj a prințului Albert, lucrurile se vor schimba radical, perspectiva mutându-se la relația celor doi tineri îndrgostiți, deveniți apoi soți și părinți.

The Mob Doctor

the mob doctor

Sursa foto: aici

Din nefericire, acest serial a fost anulat după primul sezon, însă cred că cele 13 episoade merită din plin. Doctorița Mafiei este o combinație interesantă între Grey s Anatomy și Godfather. Grace este un chirug rezident care este nevoită să facă servicii medicale Mafiei din Chicago pentru a-i salva viața fratelui său. Jordana Spiro o interpretează minunat pe Grace Devlin, conferindu-i personajului credibilitate și autenticitate.

M-au atras episoadele pline de neprevăzut , care o pun tot timpul la încercare pe eroină, modul în care aceasta încearcă să își facă meseria dar să stabilească și anumite limite morale. Evident, relația extrem de tumultoasă dintre Grace și Franco este un alt motiv pentru care să vizionezi acest serial. Mie mi-mi-a părut rău când am văzut că nu există și sezonul 2.  Partea bună este însă că producătorii au avut grijă să ne te lase cu un gust amar lăsând în aer acțiunea și persoanjele ci au pregătit un final cu totul neașteptat, dar demn de intensitatea celorlalte episoade.

Acestea sunt ideile mele, dacă aveți alte recomandări de seriale faine care v-au făcut să pierdeți nopțile,  vă aștept sugestiile cu mare drag.

Photo titlu  by BRUNO CERVERA on Unsplash
Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

9 thoughts on “Top 5 seriale faine mai puțin cunoscute

  1. Ma bucur mult:) Nu vor fi doar filme/seriale, ma gandeam si la cateva carti, selectii de piese , orice putem face sa ne relaxam putin. Si eu ador Victoria si din ce am citit, urmeaza si sezonul 3 🙂 .Eu ma uit pe internet, pe unde apuc :)))

    1. Iar This is us, da dependenta sa stii 🙂 Daca apuci sa te uiti la un episod, nu o sa mai poti renunta pana nu vezi tot sezonul ( de asta inca nu m-am apuct de sezonul 2, pentru ca o sa am probabil cateva nopti maraton)

  2. mie imi place ideea acestei serii de articole desi eu nu reusesc sa ma uitla filme sau seriale. de cand am hbo go am vazut trei seriale cap coada printre care si Victoria. mi a placut tare mult. ma tenteaza cel cu familia dar daca e pe netflix nu am cum sa l vad .

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: