Top seriale medicale faine

A sosit  timpul pentru un nou articol dedicat serialelor! După ce v-am  prezentat seriale faine mai puțin cunoscute și seriale polițiste/de acțiune, azi a venit rândul serialelor medicale.

 

Grey s Anatomy

greysanatomy-specialty

Sursa foto: aici

Cele 14 sezoane îl califică fără drept și poate drept cel mai longeviv serial cu tematică medicală (sau cel mai lung pe care l-am văzut eu și de care am auzit). La început povestea s-a centrat pe cei 5  proaspăt rezidenți la chirurgie, pe viața lor trăită aproape integral în spital, pe bucuriile, frustrările și curajul lor. Apoi, personajele s-au mai schimbat (unii au plecat, au venit alții noi, cum e de altfel și de așteptat în atâția ani) însă, Alex și Meredith au rămas pe baricade și în sezonul actual. Cu siguranță, cel mai interesant lucru de analizat la un serial atât de lung este evoluția personajelor, care poate fi uneori chiar spectaculoasă.

Totuși, serialele de lungă durată au dezavantajul de a deveni pe alocuri un fel de telenovele americane (adică ajungi să te cam plictisești de atâtea relații, despărțiri, certuri, nunți, divorțuri, împăcări și iar despărțiri). Înțeleg că viața de chirurg nu e deloc ușoară și de multe ori viața personală ajunge un lux, însă în ultimele sezoane a fost cam multă dramă pentru gustul meu.  Cu toate astea nu am abandonat, mă uit de dragul acțiunii, al faptului că poveștile sunt încă faine (și pentru că e cel mai lung serial pe care l-am văzut cap-coadă).  Este un serial bun și cu siguranță merită o șansă.

 

 

The Good Doctor

the good doctor

Sursa foto: aici

Despre The Good Doctor, deja am povestit în topul serialelor faine și mai puțin cunoscute- el fiind una dintre cele mai noi revelații ale mele în materie de seriale. Recomand acest serial pentru că perspectiva propusă este una diferită și foarte interesantă (tânărul chirurg rezident care suferă de autism și de sindromul savantului). Actorii sunt credibili și eroul principal nu are cum să nu te cucerească- e adorabil prin felul în care vede lucrurile și prin franchețea cu care spune lucrurilor pe nume.

De mult nu am mai văzut un serial cu un mesaj atât de frumos și sper să ajungă la cât mai mulți cinefili. Cred că prin acest serial, producătorii au realizat mai mult decât un serial bun, au reușit să aducă arta la nivel de mesager pentru îndemn la umanitate, empatie și bunătate. Trebuie neapărat să vedeți măcar un episod din această producție, este minunată !

 

 

Chicago Med

ChicagoMed-S3-ShowImage-1920x1080-KO

Sursa foto: aici

 

Chicago Med- locul în care pompierii din Chicago Fire își aduc victimele. Prezintă camera de urgențe a Spitalului Chicago Med (și partea de chirurgie cardio-toracică), locul în care medicii sunt mereu în priză pentru a prelua cele mai grave cazuri aduse de ambulanță. Cred că este primul serial în care am văzut un medic asiatic bărbat (Dr Ethan Choi), de  care o să vă placă cu siguranță (bine, după dr. Rhodes, evident, care nu e doar un chirurg cardio-toracic strălucit, ci și un bărbat  foarte șarmant).

Ca și în Grey”s Anatomy, medicii de la Chicago Med își trăiesc cea mai mare parte din viață în spital, între gărzi, operații și consultații, așa că este inevitabil să nu ajungă să lege și relații de dragoste între ei. Îmi place că , spre deosebire de alte seriale medicale, sunt puse în lumină frecvent și asistentele (Maggie și April, și inclusiv directoarea spitalului este o fostă asistentă) care îi ajută pe medici în salvarea vieții pacienților, dar le sunt și prietene, confidente, iubite. De asemenea, o altă noutate care apare în Chicago Med este prezența  constantă a medicilor psihiatri (Dr. Daniel și rezidenta Reese) care au destul de lucru la Camera de gardă. Este un serial antrenant, plăcut și interesant pe care vi-l recomand cu mare drag.

 

 

Call the Midwife

Call_the_midwife.jpg

 

Sursa foto: aici

 

Acest serial fain despre moașe este motivul pentru care am pus  în titlul articolului  “seriale medicale” și nu “seriale cu medici/doctori”. Nu am văzut decât 2 sezoane și jumătate , însă vă pot spune că este un serial cu totul deosebit (hehe, între timp am ajuns la sezonul 6 și deși s-au tot schimbat moașele, încă mă captivează) . În primul rând, așa cum sugerează și titlul nu este vorba despre medici, ci despre moașe. Mai precis, moașele de la Nonnatus House (care alături de câteva moașe și călugărițe) se ocupă de asistența mamelor din cel mai sărac cartier al Londrei din perioada de după război. Serialul este bazat pe memoriile uneia dintre tinerele moașe- Jenny Lee  (chiar are la bază memoriile reale ale moașei Jennifer Worth) și relatează experiențe despre familiile și modul de viață din acea perioadă. Chiar dacă principala lor ocupație este asistarea nașterilor, moașele se ocupă de asemenea de controalele pre și post-natale ( oferind sprijin inclusiv în ceea ce privește alăptarea) dar și de asistență medicală pentru persoane vârstnice sau  foarte sărace.

Sincer, am evitat o perioadă să vizionez acest serial pentru că mi-a fost teamă să nu fiu copleșită văzând atâtea nașteri naturale, eu, cea care a avut parte de o cezariană nedorită, dar vă mărturisesc că nu am fost afectată negativ în niciun fel. Așa cum am menționat, serialul pune accentul mai degrabă pe viața moașelor, pe experiențele care le-au marcat, decât pe nașterile propriu-zise. Este un serial emoționant care, cu siguranță, va atinge coarda sensibilă a oricărei mame.

 

 

 

Mob Doctor

the mob doctor

Sursa foto: aici

 

Sau un chirurg rezident care este nevoit să facă servicii (medicale) Mafiei din Chicago. Un serial inedit, plin de suspans  și de acțiune (despre care am povestit și articolul cu seriale mai puțin cunoscute). Este foarte interesantă perspectiva dublă din fiecare episod- pe de o parte pacienții tratați și spital, pe cealaltă parte, pacienții trimiși de Mafie pe care dr. Grace Devlin trebuie să îi ajute în medii deloc propice, folosindu-și creativitatea și perspicacitatea.

Cazurile din fiecare episod, relația a eroinei tumultoasă cu Franco (minunatul Franco, care după nume, chiar pare italian veritabil) sau cu Constantine, noul don al Mafiei sunt motive pentru a urmări acest serial cu sufletul la gură. Nu vei sta foarte mult în tensiune (serialul a fost oprit după 13 episoade, însă , din fericire, producătorii s-au gândit la cinefili și  pregătit un final pe cinste). Vă recomand acest serial extraordinar, pentru serile în care vreți să evadați după o zi grea  într-o lume cu adevărat plină de  suspans și neprevăzut.

 

 

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

One thought on “Top seriale medicale faine

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: