Top seriale polițiste/ de acțiune interesante

Astăzi continuăm seria recomandărilor de seriale începută săptămâna trecută. Pentru momentele de respiro și delectare după ce adorm copiii, vin cu 5 propuneri de seriale polițiste și de acțiune (mai vechi sau mai noi, mai cunoscute sau mai puțin cunoscute) care mi-au captat interesul în ultima perioadă.

NCIS Los Angeles

ncis-los-angeles

 Sursa foto: aici

Practic fratele mai mic al lui NCIS-Anchetă Militară. Prima dată  m-a atras faptul  că în serial apărea de câteva ori vorba despre România, dat fiind că liderul echipei, G.Callen se presupune că are origini mioritice. Apoi m-am îndrăgostit de cuplul Kensi (lunetista serioasă, mereu în gardă) Deeks (polițistul  blond cu  părul vâlvoi,mereu pus pe glume) a căror relație a evoluat atât de frumos de-a lungul sezoanelor. E un serial antrenant despre un birou de elită care încearcă să prevină conflicte la nivel naționale sau chiar internaționale.

De menționat și prezența managerului de operațiuni, Hetty Lange- o apariție extrem de interesantă care întotdeauna știe mai multe decât spune și care conduce echipa exemplar. Prietenia trainică dintre Callen și Sam respectiv relația romantică dintre Kensi și Deeks, momentele pline de umor sunt doar câteva dintre elementele  pentru care merită să acordați o șansă acestui serial. Nu vă speriați că deja are 8 sezoane în spate, subiectul fiecărui episod este independent, așa că puteți începe vizionarea cu oricare dintre sezoane (preferatul meu de până acum este 7).

Chicago Fire

Chicago-Fire-

Sursa foto: aici

Cine nu iubește pompierii? Au o misiune nobilă, frumoasă și plină de pericole. În Chicago Fire, sunt prezentați pompierii de la unitatea 51 (care include o autospecială de pompieri, o echipă de salvare -un fel de descarcerare de la noi și o ambulanță) din orașul Chicago. Viața acestor profesioniști cu bune și rele, cu regrete și orgolii, cu suferințe și bucurii, cu teamă sau curaj. Vieți trăite pe muchie de cuțit puse de bunăvoie în slujba binelui celorlalți.

Fiecare personaj ascunde în spate o poveste interesantă și chiar dacă unele sunt doar sezoniere, fiecare va influența unitatea 51. Este un serial bun, antrenant, cu multe momente pline de tensiune și emoție. Nu au cum să nu te impresioneze eroismul de care dau dovadă în situații critice, devotamentul unora față de ceilalți, curajul nebunesc de a pune viața altora mai presus de a lor.

Chicago P.D.

Chicago-PD

Sursa foto: aici

Sau un altfel de serial polițist. Hank Voight, este sergentul Unității de Informații, o divizie de elită a Poliției din Chicago (o să îl recunoașteți după apariția episodică în sezonul 1  din Chicago Fire). Ceea ce șochează încă de la început este că Voight nu este nici pe departe polițistul model cu care suntem obișnuiți din alte seriale americane. Ba dimpotrivă, are la activ un trecut corupt și nu se sfiește nicio secundă să folosească șantajul sau violența împotriva acuzaților pentru a obține informațiile necesare în soluționării unui caz.

Cu toate astea, subalternii săi îl respectă și unii, chiar îl admiră pentru dedicarea cu care folosește orice mijloace pentru a-i prinde pe făptași. Din punctul meu de vedere, tocmai această latură dură, pe alocuri la limita legii (uneori chiar peste) îl face pe sergent un om autentic, credibil, pentru că îți lasă acea impresie că da, măi e posibil ca uneori chiar să se întâmple așa. Vă avertizez că este un serial destul de dur (cazurile sunt dintre cele mai grele: pedofili, ucigași în serie, trafic de ființe umane, trafic de copii etc.) așa încât vă poate afecta emoțional. Eu am rămas marcată de episoadele în care apare un ucigaș în serie de femei. E un personaj atât de patologic încât m-a lăsat cu câțiva fiori. În rest, am suportat ok scenele crimelor sau scenele de violență.

P.S. În sezonul 5, polițista  Erin  Lindsay nu mai face parte din echipă- și chiar dacă acțiunea a rămas la fel de antrenantă parcă fără ea și relația ei furtunoasă cu detectivul Jay Halstead serialul și-a pierdut puțin din farmec.

Chicago Justice

Chicago-Justice

Sursa foto: aici

Este ultimul din seria filmelor despre orașul Chicago (după Chicago Med, însă despre el voi vorbi într-un articol  special dedicat serialelor medicale) și, din păcate s-a bucurat de cel mai puțin succes, fiind anulat după primul sezon. Mie mi-a plăcut pentru că redă o altă fațetă a justiției americane- nu e doar despre simpaticul procuror și atât. Ci despre întreaga echipă pe care o are în spate și care încearcă din răsputeri să găsească indicii incriminatoare. Sunt prezentate și dificultățile unui proces, cât de greu este să aduci în fața judecătorului și apoi să obții o condamnare, chiar dacă știi că ai dreptate.

Dileme etice, suspans, acțiune- pe toate le găsiți în Chicago Justice. Iar ca bonus, în primele episoade veți afla continuarea unor cazuri prezentate deja în Chicago Fire sau Chicago PD. Pentru mine, a fost foarte fain să văd actorii din 2-3 seriale la un loc, chiar îți dă o senzație particulară, te face să simți că orașul Chicago e viu și tu îl poți analiza din toate unghiurile (plus că detectivul Antonio Dawson a migrat în acest sezon de la Chicago P.D.  alăturându-se echipei de investigație a procuraturii). Nu recomand episodul Double Helix (e despre omorârea unei femei însărcinate)- mie chiar mi-a lăsat o energie negativă în urma vizionării. În rest însă, episoadele sunt ok din punct de vedere al încărcăturii emoționale.

Crossing lines

crossing lines

Sursa foto: aici

Acest serial polițist are meritul de a avea ca subiect Departamentul de Poliție de la Curtea Penală Internațională  de la Haga. Deci, pentru prima dată avem de-a face cu polițiști europeni. Ideea în sine este lăudabilă, mai ales că primele 2 sezoane au fost chiar captivante. Echipa transnațională (formată din 2 francezi, 1 german, o olandeză, o italiancă, un irlandez și un american) este una de elită care are ca obiectiv soluționarea cazurilor transfrontaliere. Cazurile sunt extrem de interesante (deși conțin și ceva violență) iar faptul că acțiunea se petrece (teoretic)  într-o țară vecină cu a noastră îi dă serialului un plus de familiaritate. Din nefericire, la finalul sezonului 2, vor fi schimbați 4 dintre cei 6 membri ai echipei (fără prea multe explicații concrete).

Sezonul 3 este un pic mai slăbuț, sau poate doar eu l-am perceput așa dat fiind că mi-a luat ceva să mă obișnuiesc cu noii actori. Partea cea mai ciudată este că sezonul 3 se încheie brusc, fără nicio logică. Înțeleg că producătorii au ales să îl încheie, dar, din respect pentru public, ar fi putut scrie un final ceva mai coerent (a se vedea finalul extrem de palpitant după doar 13 episoade din Doctorița Mafiei). Cu toate astea, merită să vedeți măcar câteva episoade, fie și numai de dragul faptului că vorbim de unul dintre foarte puținele seriale polițiste europene.

Voi la ce seriale polițiste/de acțiune vă mai uitați?

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

2 thoughts on “Top seriale polițiste/ de acțiune interesante

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: