masini tiriac collection

Un loc nou pe săptămână #3: Țiriac collection

După  Muzeul Căilor Ferate și Biblioteca Emil Gârleanu, campania: Un loc nou pe săptămână! continuă azi cu un obiectiv despre care am aflat dintr-o întâmplare fericită. Sămbăta trecută a fost Noaptea muzeelor 2019. Cu această ocazie am descoperit un obiectiv pe care nu puteam să îl ratăm: Țiriac collection. Este vorba despre colecția privată de mașini și motocicletă a renumitului sportiv și om de afaceri Ion Țiriac. Cu un maaaare pasionat de mașini acasă, nu puteam să nu mergem. Mai ales că se putea vizita începând cu orele 17:00.

 

Adresă:

Calea Bucureștilor nr. 289, Otopeni, Ilfov

 

Program de vizitare:

Vineri, Sâmbătă, Duminică: 10:00-19:00
Luni, Marți, Miercuri, Joi: închis

E bine de știut că în timpul săptămânii se pot organiza  tururi gratuite pentru preșcolari și elevi.

 

 

Tarife intrare:

Bilet întreg: 15 lei |

Bilet redus: 7,5 lei( elevi, studenți și pensionari)
Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv au acces gratuit.

 

 

 

Principalele atracții

 

masini clasice tiriac collection

 

Colecția cuprinde peste 150 de exponate  dintre care cel mai vechi este din anul 1899 (găsiți întreaga listă aici). Mașini clasice  precum Ford T, Chevrolet Corvette sau Chevrolet Eldorado  care te transpun instant în alte epoci. De asemenea, muzeul deține singura colecție din lume cu cele 6 Rolls Royce Phantom produse până în 1972. (printre care și un Rolls Royce roz care i-a aparținut lui Elton John).

Nu sunt uitați nici pasionații de senzații tari care pot admira mașini de la  Ferrari, Lamborghini, McLaren, sau Maybach. Copiii vor descoperi încântați un Dodge Viper roșu, model care stă la baza persoanjului Fulger McQueen. Nici Sally nu e uitattă, colecția deținând de asemenea, și un Porsche Carrera.

 

 

Impresii

 

 

Dat fiind că  a fost la Noaptea muzeelor, probabil a fost mai multă lume decât de obicei. Cu toate astea, am putut vizita fără să ne înghesuim grație unui management foarte organizat privind intrarea vizitatorilor (se intra pe rând, la distanță de câteva minute). Într-un fel, chiar mi-a plăcut toată agitația, dându-mi senzația unui veritabil salon auto.

Mașinile arată impecabil, alimentarea periodică a bateriilor fiind un alt semn al faptului că sunt foarte bine întreținute. M-a bucurat faptul că este liber accesul cu aparat foto/telefon și că luminozitatea este  relativ ok pentru a face fotografii.

Așa cum spuneam și la atracții, în cadrul colecției se regăsesc mașini pentru toate gusturile (de la mașini clasice sau foarte mici – ca BMW Isetta la mașini de lux foarte rapide sau foarte noi).

Un mare plus este și faptul că fiecare mașină avea o plăcuță cu un mic istoric și alte informații relevante despre ea (anul fabricației, numărul de kilometri, istoricul modelului și al proprietarilor)

 

 

Recomandări

 

Dacă doriți să vizitați pe îndelete, prima recomandare este să mergeți într-un weekend normal (sigur e mult mai lejer decât la Noaptea muzeelor). De asemenea, e bine să luați în calcul că și drumul ar putea dura ceva (e în Otopeni, așa că aveți de parcurs inclusiv o bucată din centura Bucureștiului)

În zonă nu există magazine de unde să puteți procura apă, sucuri, gustări, cafea, așa că vă sugerez să vă aprovizionați dinainte de a ajunge la destinație.

Nouă ne-a plăcut mult și, mai mult ca sigur vom reveni și în viitor. Dacă aveți în familie pasionați de mașini (mari sau mici) e un loc pe care nu trebuie să îl ratați!

Voi ați fost? Cum vi s-a părut?

 

 

 

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: