Voluntarii de la Crucea Roșie Subfiliala Mediaș- un exemplu minunat de implicare în comunitate

Astăzi continuăm campania:“Ei Fac România mai bună!” cu o poveste deosebită- despre cum o mână de oameni faini aduc bucurie și speranță semenilor aflați în dificultate din orașul în care trăiesc și din localitățile din jur. Așadar, vă invit să descoperiți prin intermediul răspunsurilor oferite de  doamna Rodica Șuteu povestea minunată care se desfășoară de mai bine de 5 ani în Mediaș cu ajutorul voluntarilor de la Crucea Roșie:

1.Când a luat ființă  Crucea Roșie Subfiliala Mediaș și cărei categorii de persoane vulnerabile se adresează?

Subfiliala Mediaș a Crucii Roșii a fost oficial recunoscută în comunitatea medieșeană, la data de 16.01.2013. Însă și până atunci exista un grup de voluntari care prin acțiunile lor ajutau persoanele aflate în situații vulnerabile. Prin acțiunile noastre încercăm să ajutăm persoanele în dificultate sau familiile acestora, care din diverse motive nu reușesc să ajungă la un nivel decent de existență.

2.Care a fost motivul pentru care ați ales această categorie de beneficiari?

Nu putem spune că “am ales” aceasta categorie de beneficiari. Crucea Roșie Română, se adresează tuturor persoanelor aflate în dificultate prin programele și activitățile sale, contribuind la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejând sănătatea și viața, promovând respectul față de demnitatea umană fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

3.Care sunt cele mai importante realizări ale asociației dumneavoastră?

Ca realizări importante al subfilialei Mediaș, am putea aminti de campaniile pe care le organizăm de ceva ani. Amintim aici de campania: “Donează un ghiozdan”, campania: “O bucurie de Crăciun”, Campania de iepuraș, Campania de Donare de sânge, toate aceste campanii având deja “vechime”, să zicem așa, în cadrul acțiunilor noastre. De asemenea, putem aminti de distribuirea de alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, celor care au nevoie (aici incluzând și școli/grădinițe din satele vecine) sau de instruirea comunităților rrome de la sate privitor la importanța igienei și a curățeniei etc.

4.Care au fost cele mai dificile provocări cu care v-ați confruntat până acum?

La partea cu provocări….putem spune că fiecare acțiune întreprinsă de voluntarii noștri, e o provocare. Niciodată nu știm cum va fi când pornim “la drum”…ținând cont că ne expunem unor pericole destul de reale, unii beneficiari trăind, de exemplu, în colibe sub pământ…
Dar pentru că suntem o echipă închegată, putem spune că am trecut cu bine de orice provocare cu care ne-am confruntat.

5.Cum este percepută activitatea pe care o desfășurați în cadrul asociației de către publicul larg (oameni, autorități locale, mass-media?

Deja având 5 ani de activitate în oraș, oamenii ne cunosc, știu ceea ce facem și ce ne bucură cel mai mult e reacția lor pozitivă. Dacă avem vreun caz urgent, sau nevoie de ceva anume pentru vreun beneficiar, medieșenii sunt foarte receptivi și vin în sprijinul nostru. De asemenea, mass-media și autoritățile locale ne sprijină în toate acțiunile întreprinse.

6.Ce părere au beneficiarii care au fost implicați?

Cam greu de răspuns aici. 🙂 Credem că sunt mulțumiți cei pe care-i ajutăm…am avut situații în care a venit și la noi “moș Crăciun” din partea unor beneficiari. Avem o bunicuță  dragă nouă, care de câte ori vine la sediu (nu neapărat să-i dăm ceva), ne aduce un corn, un biscuite, alături de o îmbrățișare, zicând că așa se poate ea revanșa față de noi, de ceea ce  pentru ea… Altă dată, la o acțiune într-o școală, unde obișnuim să mergem cu cadouri în preajma sărbătorilor, am fost așteptați cu bomboane și colinde….(pentru noi lucrurile/gesturile astea mărunte, zicem noi, ne motivează sa mergem mai departe :).

7.Care sunt proiectele/planurile de viitor ale asociației?

Pentru viitor, pe lângă programele pe care le avem deja stabilite, ne gândim să ne mărim echipa, să organizăm acțiuni în cadrul școlilor, cu diferite programe educaționale, despre sănătate, alimentație sănătoasă, cursuri de prim ajutor etc.

8.Care sunt modalitățile prin care oamenii/firmele pot sprijini Crucea Roșie Subfiliala Mediaș?

Pentru susținerea activității noastre, putem fi sprijiniți prin donații și sponsorizări. Putem fi găsiți pe pagina de facebook unde sunt toate datele necesare, cu număr de telefon, conturi bancare, formulare de 2% și 20%.

crucea rosie3

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Unicornului Albastru, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

3 thoughts on “Voluntarii de la Crucea Roșie Subfiliala Mediaș- un exemplu minunat de implicare în comunitate

Lasă un mesaj :)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: